04.05.2022

TV opname Expeditie Nederland op de Stena Hollandica

Op 22 maart stapte Serge Vinkenvleugel van RTV Drenthe aan boord van de Stena Hollandica. We hadden afgesproken dat hij 24 uur mee zou varen zodat hij alle taken van een tweede stuurman in beeld kon brengen.

RTV Drenthe doet namelijk mee aan een samenwerking van Omroep Max en 12 andere regionale omroepen om de verschillen tussen de provincies weer te geven in het programma ‘Expeditie Nederland’. Serge kwam mijn artikel tegen in het Dagblad van het Noorden, als vervolg op mijn artikel in de Schuttevaer. Hij zocht contact met Nederland Maritiem Land/Maritime by Holland, omdat hij mijn werk als Maritieme Jongerenambassadeur op hun website zag staan en toen werd deze leuke samenwerking afgesproken.

Ik vond het erg spannend en was ook wel nerveus toen we begonnen met filmen. Ik moest vooral mijn normale werk voortzetten alleen dan met een camera erbij. De sfeer onder de bemanning was goed, iedereen wilde wel even door het beeld lopen. De zenuwen namen wel wat af toen opnames opnieuw werden gefilmd omdat ik er toch niet zo zeker van was. Dat schepte vertrouwen. Ik ben super trots op het resultaat. In het programma Expeditie Nederland van 18 april kon je zien hoe mijn dag als tweede stuurman op een super ferry eruit ziet. Van een stukje ladingwacht tot een navigatiewacht op de brug.

Ik hoop dat uit het programma vooral duidelijk wordt hoe leuk het werk aan boord is. Hoe fijn het werken is als de sfeer goed is, en dat het werk zeker geschikt is voor vrouwen. Ik heb super leuke reacties ontvangen en het filmpje is ook veel gedeeld op sociale media. Kort geleden heeft Stena Line AB (Zweden) het ook gedeeld waardoor de reacties nog steeds binnenkomen.

Eén van de hoogtepunten is dat we deze week een moeder met haar dochter aan boord hadden die mij hadden gezien op tv. Doordat haar dochter dit had gezien wil ze naar de zeevaartschool en daarom kreeg ze ook een rondleiding op de brug van de kapitein. Geweldig dat ik door deze rapportage jonge meiden kan inspireren om voor een beroep te kiezen in de maritieme sector. Ik wil graag Serge van RTV Drenthe bedanken voor deze mooie uitdaging.

Ik vond het erg spannend en zeker een stap uit mijn comfortzone. Juist daarom ben ik extra trots dat er zo’n mooi eindproduct is neergezet.

Kijk hieronder Gabriëla haar stukje van de aflevering.
Expeditie Nederland - Gabriëla als tweede stuurman op ferry

Recent nieuws