Zeevaart

Zeeschepen vervoeren allerlei producten over de zee en oceaan. Dit zijn de spullen die we elke dag gebruiken, bijvoorbeeld de nieuwste computers, schoenen, meubels, scooters. Maar ook allerlei voedsel: vis, kiwi's, appels en koffie.

Wel 90% van alle spullen wordt per schip vervoerd. Kapitein en bemanning zorgen dat alle goederen op de plaats van bestemming aankomen.
Ontdek banen en stages

Wereldbaan

Een carrière op zee is een wereldbaan. Je ziet de hele wereld en komt in havensteden waar anderen alleen maar van dromen. Op het schip maak je deel uit van een internationale bemanning. Aan boord wordt voornamelijk Engels gesproken. Kapitein en bemanning vormen een hecht team.
Bekijk alle maritieme opleidingen

Soorten schepen

De Nederlandse schepen varen over de hele wereld. Ze zijn hightech, modern en veilig. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Natuurlijk de algemene vrachtschepen die staal, hout en papier vervoeren. Maar er zijn ook koelschepen die fruit uit Azië naar Nederland brengen of sleepboten die de grote schepen de haven inslepen. Misschien ben je zelf weleens mee geweest op grote passagiersschepen. Dan zijn er nog tankers met chemische producten en olie en gas. De laatste jaren zie je op zee ook enorme windmoleninstallatieschepen voor de aanleg van windmolenparken.
Meer over zeeschepen

Whatsappen, zwemmen en gamen

Als je vaart op zee wil je graag je familie en vrienden spreken. Hier hoef je geen moeite voor te doen. Vanaf zee kan je altijd een e-mail sturen en in de haven is er vaak een internetverbinding zodat je kan whatsappen. Aan boord kan je je ook goed vermaken. Zo kan je fitnessen, films kijken, zwemmen of gamen. Omdat je veel samenwerkt met de bemanning op het schip maak je snel nieuwe vrienden.