Uiteraard kun je bij de Marine aan boord van een schip werken. Of het nu op een fregat is, op een mijnenjager of in een onderzeeboot; onze Nederlandse zeemacht is uitgebreid en staat internationaal op de kaart. Behalve schepen hebben we ook helikopters, die vanaf Den Helder vliegen voor bijvoorbeeld reddingsoperaties of meegaan aan boord van de schepen.
Een speciaal onderdeel van de Marine is het Korps Mariniers: een goed getrainde eenheid die opereert op de grens van water en land, onder extreme omstandigheden, overal ter wereld. Een pittig beroep, dat zware eisen stelt aan lichaam en geest.
En dan hebben we ook nog mensen die werken in zogenaamde walfuncties. Denk aan de bevoorrading en het onderhoud van schepen of het beheer van reserveonderdelen. Daarnaast beschikken we bij de Marine over een eigen brandweerkorps, hospitalen, kazernes en opleidingsinstituten.
Een ander bijzonder onderdeel is de Dienst Hydrografie. Die brengt onder andere de binnen- en kustwateren van Nederland en de Nederlandse Antillen in kaart, en speurt ook naar wrakken. Hiervoor hebben we twee hydrografische opnemingsvaartuigen tot onze beschikking.
Je ziet het: de Marine is een wereld op zich.
Alles over de Marine