Werken als techneut bij de Koninklijke Marine

Technische vacatures Marine

Wat kun je doen bij de Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine is een van de krijgsmachtdelen van Defensie dat wereldwijd zorgt voor veiligheid op en vanuit zee. Als jij hier een bijdrage aan wilt leveren heeft de Marine jou vele te bieden! Lees en kijk verder en kom alles te weten over werken en leren bij de Koninklijke Marine!

Werken op een schip

Uiteraard kun je bij de Marine aan boord van een schip werken. Of het nu op een fregat is, op een mijnenjager of in een onderzeeboot; de zeemacht is uitgebreid en staat internationaal op de kaart. Behalve schepen heeft de Koninklijke Marine ook de beschikking over helikopters, die vanaf Den Helder vliegen voor bijvoorbeeld reddingsoperaties of meegaan aan boord van schepen. Meer weten over de schepen die de Koninklijke Marine? Klik dan op de button en maak kennis met alle verschillende schepen van de Koninklijke Marine!
Alle schepen Koninklijke Marine
Luchtverdedigings- en commandofregat (LCF)
Onderzeeboten
Techneut bij de Marine

Techneut bij de Marine

Met zo veel materieel tot zijn beschikking heeft de Koninklijke Marine ook knappe koppen nodig die al het materieel kan onderhouden. Ben jij geïnteresseerd in techniek en gaat je hart sneller kloppen van de gave schepen, onderzeeërs en ander materiaal van de Koninklijke Marine? Lees dan de verhalen van de jongens en meiden die al werkzaam bij de Koninklijke Marine en bekijk onderstaande video waarin een Officier Technische Dienst vertelt wat zijn beroep inhoudt!

Heb jij een grote passie voor techniek en ben jij benieuwd naar welke technische functies er zijn bij de Koninklijke Marine? Bekijk de video’s van de technici van de Koninklijke Marine en bekijk welke technische vacatures er zijn!

Als Matroos bij de Technische Dienst

Lees meer Matroos Technische Dienst

Matroos Technische Dienst (Onderzeedienst)

Lees meer Matroos Onderzeedienst

Als onderofficier Technische Dienst

Wil je werken met geavanceerde apparatuur? En wil je wat van de wereld zien? Onze technische specialisten van de Technische Dienst zorgen dat alle technische installaties aan boord van een marineschip altijd perfect functioneren. Als technicus ben je breed inzetbaar aan boord van een marineschip of onderzeeër en ben je specialist in het vakgebied Platform of SeWaCo (Sensoren, Wapens, Commandosystemen).

Lees hier meer over Onderofficier Technisch Specialist (Platform)
Lees hier meer over Onderofficier Technisch Specialist (SEWACO)
Lees hier meer over Onderofficier Technische Dienst (Onderzeedienst)

Als Officier Technische Dienst

Lees hier meer over Officier Technische Dienst HBO/WO
Lees hier meer over Officier Technische Dienst VWO

Als je enthousiast bent geworden over leren en werken bij de Koninklijke Marine staan hieronder nog een aantal handige linkjes naar meer informatie. Zo kan je bijvoorbeeld een webinar volgen waarin je al je vragen kan stellen, kan je een fysiek evenement bezoeken, maar ook zijn er online evenementen waarbij je makkelijk kunt aanhaken. Zo kan je er achter komen welk beroep bij de Koninklijke Marine het beste bij jou past!
Bekijk een Marine Webinar
Opleidingen Koninklijke Marine

Opleidingen Koninklijke Marine

Wil jij je breder oriënteren in de verschillende opleidingen binnen de Koninklijke Marine? En meer te weten komen over de opbouw van een opleiding, salaris en ingangsniveau? Bekijk dan ook eens onderstaande pagina waarop alle opleidingen staan welke je bij de Koninklijke Marine kan volgen. En oh ja, een opleiding bij de Koninklijke Marine is net even anders, want;

  • je start altijd met werken én leren;
  • je volgt in elk geval 2 opleidingen: de algemene militaire opleiding en een vaktechnische of functieopleiding;
  • vanaf het moment dat je in dienst treedt ontvang je salaris, dus ook tijdens je opleiding(en)!
Opleidingen Koninklijke Marine

Opleiding Marine technicus

Wil je als jonge techneut bij de Koninklijke Marine dan heb je ook de mogelijkheid om de eerste 2 jaar in jouw omgeving een civiele opleiding Maritiem Officier alle schepen te volgen met een studiedeal. Na 2 jaar opleiding kan je dan aangenomen worden voor een betaalde baan als techneut bij de Koninklijke Marine. Vervolgens maak je je MBO4 opleiding af op de KMTO (Koninklijke Marine Technische Opleidingen) en ga je na je opleiding aan de slag als Onderofficier Technische Dienst Platform of SEWACO aan boord van een van de marineschepen.
Opleiding Marine Technicus

Studiedeal

Als je nog geen 18 bent dan mag de Koninklijke Marine jou nog niet aannemen. Maar Defensie kan je wel een studiedeal aanbieden. Ook als je een technische opleiding volgt en nu al weet dat je na het afronden van je opleiding bij de Koninklijke Marine wilt, kan je in aanmerking komen voor een studiedeal.
Meer informatie over de Studiedeal