< Terug naar het overzicht
Firda
MBO
Urk
BOL

Stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW6

Werk in de wereld van de voedselwinning uit zee. Als stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW6 ben je verantwoordelijk voor het veilig vangen en verwerken van vis-, schaal- en schelpdieren. Ook het klein technisch onderhoud van het visserschip valt onder jouw verantwoordelijkheid. Na het behalen van je diploma ben je een alleskunner op het water en mag je varen in het kustgebied.

Toelatingseisen

Voor de toelatingseisen bezoek de website van Firda.

Vakken

Tijdens de tweejarige opleiding Stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW-6 leer je het vak vooral in de praktijk tijdens stages. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf met deskundige begeleiding. Daarnaast volg je algemene en specifieke vakken.

Wat kan je ermee worden?

Je kunt aan het werk als stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW6. Je mag varen in de kustwateren. Daarnaast mag je werken op verschillende visserijschepen.

Doorstuderen

Na het behalen van je diploma stuurman werktuigkundige zeevisvaart SW6 kun je verder studeren naar een ander profiel op niveau 3 of 4 zoals; koopvaardij, waterbouw of visserij. Of kun je het profieldeel Cargo volgen voor een SMBW-bevoegdheid.

Bezoek de site

Lees meer