< Terug naar het overzicht
Firda
MBO
Urk
BOL

Schipper machinist beperkt werkgebied

Het leven als schipper machinist beperkt werkgebied is avontuurlijk en uitdagend. Je vaart op zeewaardige schepen tot 500 GT met een werkgebied tot 30 zeemijl uit de kust. Aan boord ben je de schipper machinist en zorgt dat het schip veilig en snel op bestemming aankomt. Dankzij jouw inzicht, gevoel voor techniek en creativiteit maak je het verschil op zee. Je bent een teamspeler die zich bewust is van het belang van goede samenwerking op zee.

Toelatingseisen

Voor de toelatingseisen bezoek de website van Firda.

Vakken

In de tweejarige opleiding tot schipper-machinist beperkt werkgebied leer je het vak vooral op het water. Het andere gedeelte van de studie bestaat uit theorievakken.

Wat kan je ermee worden?

Als schipper machinist beperkt werkgebied kun je aan de slag op verschillende soorten schepen in de nautische bedrijfstak, zoals sleepboten, douanevaartuigen, veerboten, bevoorradingsschepen en baggerschepen. Daarnaast kun je terecht bij de kustwacht of havendienst.

Doorstuderen

Na het behalen van je diploma schipper machinist beperkt werkgebied kun je verder studeren voor stuurman werktuigkundige kleine schepen op niveau 3.

Bezoek de site

Lees meer