< Terug naar het overzicht
Firda
MBO
Urk
BBL

Schipper binnenvaart

Het leven van een schipper binnenvaart is avontuurlijk en veelzijdig. Het schip is je huis en het water je tuin. Je werkt op wisselende momenten en bent veel onderweg. Daardoor kom je op bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Je draagt verantwoordelijkheid voor het hele hebben en houden van het schip en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Samen met een team van matrozen en de kapitein vaar je het binnenvaartschipschip veilig en efficiƫnt naar bestemming.

Toelatingseisen

Voor de toelatingseisen bezoek de website van Firda.

Vakken

In de driejarige Bbl-opleiding tot schipper binnenvaart leer je het vak vooral op het water. Het andere gedeelte van de studie bestaat uit theorievakken.

Wat kan je ermee worden?

Met een mbo-diploma schipper binnenvaart op zak kun je aan de slag als schipper binnenvaart. Je behaalt tijdens de opleiding ook het EU-certificaat schipper binnenvaart, je vergunning Maritieme Wateren (het eerdere groot vaarbewijs A, je vergunning radar en het diploma ADN (Gevaarlijke Stoffen) (keuzedeel). Hierdoor mag je op alle binnenvaartschepen varen.

Doorstuderen

Na het behalen van je diploma tot schipper binnenvaart kun je verder studeren door de opleiding kapitein binnenvaart niveau 4 te volgen.

Bezoek de site

Lees meer