Stap aan boord en ontdek de wereld van maritieme techniek. Tijdens de opleiding leer je alles over scheepsinstallaties, motoren en ontwikkel je vaardigheden om reparaties uit te voeren.
Toelatingseisen
Voor de toelatingseisen bezoek de website van Firda.
Vakken
Tijdens de tweejarige opleiding tot allround medewerker maritieme techniek leer je het vak vooral in de praktijk bij onze opleidingswerf aan de Eeltjebaasweg in Sneek. Daarnaast loop je in totaal 20 weken stage. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf met deskundige begeleiding. Daarnaast volg je algemene vakken als Nederlands en rekenen én specifieke vakken.
Wat kan je ermee worden?
Als medewerker maritieme techniek werk je bij bedrijven die zich bezighouden met het bouwen, refitten, repareren of onderhouden van schepen of jachten. Dit kan variëren van scheepswerven en jachtbouwers tot toeleveranciers voor de maritieme techniek en watersportindustriebedrijven. Je werkplek bevindt zich voornamelijk op de werkvloer van een scheepswerf of aan boord van een jacht of schip dat gebouwd of gerepareerd moet worden. Tot slot kun je aan de slag als medewerker in een jachthaven.
Doorstuderen
Na het behalen van je diploma tot medewerker maritieme techniek, kun je doorstromen naar de opleiding allround medewerker maritieme techniek op niveau 3.