< Terug naar het overzicht
NHL Stenden – Hogeschool Leeuwarden
HBO
Leeuwarden

Maritieme Techniek - Associate Degree duaal

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je vindt in ons land dan ook veel scheepswerven en watersportbedrijven die vol passie en vakmanschap schepen bouwen of onderdelen en diensten aan werven leveren. Of het nu gaat om scheepsbouw, jachtbouw, offshore of maritieme toeleveranciers: bedrijven zitten te springen om praktijkgerichte technische, maritieme professionals. Wil je meer verdieping in Maritieme Techniek en daarnaast blijven werken? Dan is de associate degree Maritieme Techniek duaal echt een opleiding voor jou.

Met de opleiding Ad Maritieme Techniek duaal kun je studie en werk (blijven) combineren. Je werkt 24–32 uur per week bij een organisatie in bijvoorbeeld de jachtbouw, offshore, scheepsbouw of bij een maritieme toeleverancier. Hier voer je ook de praktijkopdrachten uit. Daarnaast heb je tweewekelijks één contactdag met je medestudenten en docenten op school. Je kunt de kennis die je opdoet vaak direct in de praktijk gebruiken. De lesstof is veelal digitaal beschikbaar.

De officiële studieduur van de opleiding is twee jaar, maar natuurlijk wel afhankelijk van je achtergrond en inspanningen. De opleiding bestaat uit modules van in totaal 120 studiepunten (European credits, EC’s). Tijdens je studie werk je 24-32 uur per week binnen de maritieme sector, bij je werkplek. Daarnaast ga je één dag per twee weken naar school. Per week ben je ongeveer 16 uur met je studie bezig. Het aantal uren dat je aan zelfstudie besteedt, verschilt per persoon.
Lees meer