Hydromechanica
Je leert waarom een schip drijft, wat een schip stabiel maakt en houdt en over weerstand, voortstuwing en scheepsbewegingen
Constructieleer
Naast een goede basis op het gebied van statica, sterkteleer en materiaalkunde krijg je les op het gebied van de maritieme constructieleer. Je maakt bijvoorbeeld constructieplannen aan de hand van klasseregels en je ontwerpt specifieke constructies door middel van de eindige elementen methode (FEM).
Maritieme Werktuigkunde
Dit is het vakgebied wat ervoor zorgt dat een schip zelfstandig kan opereren. Je leert over maritieme systemen zoals motoren, verswater systeem, koel- en vriessystemen en luchtbehandeling, leert een machinekamer te ontwerpen en kijkt naar de nieuwste ontwikkelingen op dit vakgebied.
Ontwerpen
Kijkend naar de ontwerpspiraal doorloop je gestructureerd alle stappen: ontwerp, lijnenplan, hoofdafmetingen, gewicht, stabiliteit, ligging van het schip in het water, weerstand en voortstuwing en prijsbepaling.
Productie en bedrijf
Je leert over bedrijfsvoering, samenwerking met collega’s, productietechnieken, prijsbepaling en nog veel meer: alles wat je nodig hebt om in een bedrijf aan de slag te kunnen.
Lees meer