< Terug naar het overzicht
Firda
MBO
Urk
BOL

Maritiem officier kleine schepen, technisch

Ontdek de wereld op het water met de opleiding maritiem officier kleine schepen, technisch. Als maritiem officier ben je voornamelijk verantwoordelijk voor technisch onderhoud van de diverse voortstuwings-, hulp- en elektronische systemen aan boord van het schip. En dat alles terwijl je de wereld rondvaart en de mooiste plekken op aarde ontdekt.

Vakken

In de driejarige opleiding tot maritiem officier kleine schepen, technisch leer je het vak vooral op het water tijdens stages. De eerste twee jaren zijn basisjaren. Je maakt in deze twee jaren kennis met verschillende profielen en maakt daarna een keuze voor specialisatie: koopvaardij of visserij.

Wat kan je ermee worden?

Je kunt aan het werk als koopvaardijofficier op 'kleine' schepen tot 3000 kW. Je mag varen in een onbeperkt vaargebied. Daarnaast mag je werken op schepen binnen een vaargebied van 200 zeemijlen vanuit een werkhaven (aannemersmaterieel). Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor de natte aannemerij (bagger-, kust- en oeverwerken), in de kustsleepvaart en bij de bevoorrading van op zee gelegen mijnbouwinstallaties (offshore supply) en windmolenparken.

Doorstuderen

Na het behalen van je diploma tot maritiem officier kleine schepen, technisch kun je overstappen naar een ander profiel op niveau drie of vier in de richting koopvaardij, waterbouw of visserij.