< Terug naar het overzicht
Maritiem en Logistiek College de Ruyter (ROC Scalda)
MBO
Vlissingen

Maritiem Officier kleine schepen, Nautisch of Technisch

Als maritiem officier kleine schepen vaar je op schepen van maximaal 3000 GT en/of 3000 kW. Om dit te kunnen moet je van alle markten thuis zijn. Je start je opleiding als maritiem officier kleine schepen en kan je zowel in de machinekamer als op de brug werken. Halverwege je opleiding kies je je specialisatierichting, nautisch of technisch. In deze richting kan je later aan boord doorgroeien tot de eindrang; kapitein of hoofdwerktuigkundige (HWTK).

Opbouw opleiding

Alles is erop gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je aan boord kunt verwachten. Er wordt tijdens de lessen gebruik gemaakt van diverse simulatoren zoals de brug- en machinekamer simulator. De leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties.

Dit is een BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) op niveau 3. Dat betekent dat je de eerste twee jaar van je opleiding voltijd naar school gaat en de opleiding in het derde jaar met een jaar stage afsluit.
Lees meer