< Terug naar het overzicht
Firda
MBO
Urk
BOL

Maritiem officier alle schepen nautisch, waterbouw

Stap aan boord van een sleephopperzuiger of snijkopzuiger en word expert in de baggersector. Als maritiem officier alle schepen nautisch, waterbouw ben je verantwoordelijk voor het weghalen van slib, zand en andere lagen van de waterbodem.

Toelatingseisen

Voor de toelatingseisen bezoek de website van Firda.

Vakken

In de vierjarige opleiding tot maritiem officier alle schepen nautisch, waterbouw leer je het vak vooral op het water tijdens stages. De eerste twee jaren zijn basisjaren. Je maakt in deze twee jaren kennis met verschillende profielen en maakt daarna een keuze voor de specialisatie: koopvaardij, technisch, waterbouw of visserij.

Wat kan je ermee worden?

Met een diploma als maritiem officier alle schepen nautisch, waterbouw op zak, zijn er tientallen carrièremogelijkheden in de waterbouwsector waar je uit kunt kiezen. Zo kun je aan de slag als stuurman op een sleephopperzuiger of snijkopzuiger. 

Wil je meer verantwoordelijkheid? Dan kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie, zoals eerste stuurman of kapitein. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om als projectmanager te werken, waarbij je verantwoordelijk bent voor de planning en coördinatie van de baggerwerkzaamheden. Als maritiem adviseur kun je opdrachtgevers adviseren over de beste en meest efficiënte aanpak van baggerprojecten.  

Doorstuderen

Na het behalen van je diploma tot maritiem officier alle schepen nautisch, waterbouw kun je doorstromen naar een (verkorte) hbo-opleiding.

Bezoek de website
Lees meer