< Terug naar het overzicht
Scalda
MBO
Vlissingen

Maritiem officier alle schepen, Nautisch of Technisch

Als officier op de koopvaardij ga je voor een uitdagende en verantwoordelijke baan in een dynamische, internationale wereld waarin geen dag hetzelfde is. Als maritiem officier alle schepen dan word je breed opgeleid voor zowel de nautische als technische functies aan boord van zeeschepen. In het derde leerjaar kies je je specialisatierichting. Je wordt dan verder opgeleid als specialist op nautisch of technisch gebied. Deze specialisatierichting bepaalt in welke functie je aan boord kan doorgroeien tot je eindrang, kapitein of hoofdwerktuigkundige (HWTK).

Opbouw opleiding

Alles is erop gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je aan boord kunt verwachten. Er wordt tijdens de lessen gebruik gemaakt van diverse simulatoren zoals de brug- en machinekamer simulator. De leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties.

Dit is een BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) op niveau 4. Dat betekent dat je voltijd naar school gaat met een half jaar stage zowel in het derde als in het vierde jaar.
Lees meer