< Terug naar het overzicht
BOL

Maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij

Stel je voor: het is een zonnige dag en je bevindt je op de brug van een 200 meter lang schip. Om je heen hoor je de geluiden van de zee en de stemmen van je teamleden. Je navigeert het schip in de juiste richting, coördineert de lading en stuurt de bemanning aan.

Toelatingseisen

Voor de toelatingseisen bezoek de website van Firda.

Vakken

In de vierjarige opleiding tot maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij leer je het vak vooral op het water tijdens stages. De eerste twee jaren zijn basisjaren. Je maakt in deze twee jaar kennis met verschillende profielen en maakt daarna een keuze voor specialisatie: koopvaardij, technisch, waterbouw of visserij.

Wat kan je ermee worden?

Met de opleiding maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij kun je alle kanten op binnen de maritieme sector. Je kunt aan de slag als maritiem officier op verschillende schepen en verschillende vaargebieden. Na deze opleiding en een paar jaar op zee zijn er genoeg walfuncties beschikbaar voor de allround zeevarende. 

Doorstuderen

Na het behalen van je diploma tot maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij kun je eventueel doorstromen naar een (verkorte) hbo-opleiding.

Bezoek de website
Lees meer