< Terug naar het overzicht
Maritiem Instituut Willem Barentsz Terschelling
HBO
West-Terschelling

Marine Shipping Innovations (Master) deeltijd

Innovatie is noodzakelijk om de positie van de scheepvaart in Nederland te versterken en zo adequaat mogelijk in te spelen op (inter)nationale ontwikkelingen. Het maritieme werkveld vraagt dan ook om experts die via een multidisciplinaire aanpak met complexe innovatieprojecten kunnen dealen. De tweejarige deeltijd masteropleiding Marine Shipping Innovations leidt jou op tot maritieme innovator, waarbij je de kennis die je hebt opgedaan (en opdoet) tijdens je werk optimaal benut. Zoek jij graag naar oplossingen en nieuwe mogelijkheden? Wil je jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Daarom Marine Shipping Innovations:
  • Dé maritieme deeltijdmaster van Nederland: als enige (bekostigde) operationele maritieme deeltijdmaster het antwoord voor mensen die zich verder willen ontwikkelen én willen blijven werken.
  • Contactweken op locatie en leren op afstand: tijdens de contactweken volg je lessen op Terschelling. De rest van de opleiding studeer je thuis of vanaf je werkplek.
  • Praktijkgericht onderzoek, innovatie en duurzaamheid staan centraal: de opleiding richt zich vooral op vernieuwing in de praktijk. Werk aan opdrachten die een relatie kennen met jouw praktijkcontext of die je kunt toepassen binnen jouw organisatie.
  • Onderdeel van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB), één van de beste maritieme instituten van Nederland.

Deze masteropleiding bestaat uit modules met een operationele focus en een innovatieve focus. In het eerste jaar kies je een leerlijn op het gebied van maritieme technologie, nautische specialismen of maritiem ontwerp, passend bij je achtergrond en interesse. In het tweede jaar richt je je met name op je eigen innovatieve ontwerp.