Tijdens de opleiding Allround Medewerker Maritieme Techniek word je opgeleid tot een vakman of vakvrouw die alles weet van de techniek en systemen aan boord van schepen en jachten. Als maritieme duizendpoot leer je over de bouw, reparatie en onderhoud van schepen en jachten. Je dompelt jezelf onder in de wereld van scheepsinstallaties en voortstuwingstechniek en leert hoe je storingen opspoort en analyseert om ze vervolgens te repareren.
Toelatingseisen
Voor de toelatingseisen bezoek de website van Firda.
Vakken
Tijdens de driejarige opleiding tot allround medewerker maritieme techniek leer je het vak vooral in de praktijk bij onze opleidingswerf aan de Eeltjebaasweg in Sneek. Daarnaast loop je per leerjaar 10 weken stage. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf met deskundige begeleiding. Daarnaast volg je algemene vakken als Nederlands, Duits, Engels en rekenen én specifieke vakken.
Wat kan je ermee worden?
Als allround medewerker maritieme techniek werk je bij bedrijven die zich bezighouden met het bouwen, refitten, repareren of onderhouden van schepen en jachten. Dit kan variëren van scheepswerven en jachtbouwers tot toeleveranciers voor de maritieme techniek en watersportindustriebedrijven.Je werkt op de werkvloer van de werf of bij een maritiem bedrijf aan boord van een schip. Werkdagen zijn allesbehalve saai en iedere dag is weer een nieuw technisch avontuur.
Doorstuderen
Na het behalen van je diploma tot allround medewerker maritieme techniek, kun je doorstromen naar de opleiding Engineer Maritieme Techniek of de opleiding Technisch Leidinggevende op niveau 4.