26.08.2021

Kaartverkoop Wereldhavendagen van start

Op 20 augustus start de kaartverkoop voor de Wereldhavendagen. Op 3, 4 en 5 september maken jong en oud kennis met de kansen en mogelijkheden van de Rotterdamse haven via een uitgebreid aanbod aan excursies, wandel- en fietstours, rondvaarten en andere activiteiten, zowel in de stad als in het havengebied. Ook is er een online programma.

Port of Opportunities

Het thema van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is dit jaar ‘Port Of Opportunities’, waarmee bezoekers kennismaken met alle kansen en mogelijkheden die de Rotterdamse haven te bieden heeft. Door de maatregelen rond covid-19 is het dit jaar niet mogelijk om een groot publieksevenement op de kades te organiseren, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het uitgebreide aanbod excursies, wandel- en fietstours, rondvaarten en andere activiteiten.

Kaarten en tijdslots (voor gratis onderdelen) zijn vanaf vandaag te boeken via de website. De Wereldhavendagen volgt de richtlijnen van de overheid om de veiligheid en gezondheid van het publiek te waarborgen. Daarom is het naast een ticket of reservering bij een aantal onderdelen nodig om een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve corona-testuitslag te overleggen (via de CoronaCheck-app).

Excursies en Tours

Er zijn diverse excursies die het havengebied in gaan. Daar krijg je een kijkje achter de schermen bij de enorme bedrijven waaraan Rotterdam zijn titel ‘grootste haven van Europa’ te danken heeft en die werken aan de innovatieve en duurzame oplossingen van de toekomst. Onverwachter misschien is dat natuurliefhebbers ook aan hun trekken komen: meerdere wandel – en fietstours nemen je mee naar de groene kant van de haven. Voor wie alles liever van een afstand bekijkt, zijn er diverse rondvaarten te boeken en zelfs een helikoptervlucht.

Ook in de stad is er meer dan genoeg te doen. Er zijn diverse wandel- en fietstours en rondleidingen, zoals door de voormalige stadshavens, in de Maastunnel en bij de waterzuivering van het Hoogheemraadschap. Op de Parkkade kunnen bezoekers terecht bij de ‘Koninklijke Marine Experience’, een gratis educatief en interactief programma over de carrièremogelijkheden bij de Koninklijke Marine. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken bij een opera op het water of bij de vertoning van de korte havenfilm ‘You Can’t Automate Me’ in KINO, waarbij ook een Q&A plaatsvindt met de filmmakers en de hoofdrolspelers: de ‘sjorders’ die containers op zeeschepen los- en vastmaken.

Online Havenshow

Naast het uitgebreide programma van excursies en tours is er op zaterdag 4 september 19:00 uur ook een digitaal liveprogramma: een spectaculaire, interactieve online havenshow. Presentator Richard Groenendijk ontvangt gasten in de studio, port reporter Ferdinand biedt een kijkje achter de schermen bij havenbedrijven en de vorig jaar geïntroduceerde drones Amy en Djimmy nemen je mee in hun unieke perspectief op Rotterdam en de haven. Als kijker kun je bovendien meedoen en toffe prijzen winnen in de Wereldhavendagenquiz. Hiervoor is het nodig om je vooraf gratis aan te melden op de website. Voor wie alleen wil kijken, is de show ook te volgen via een livestream op de website van de Wereldhavendagen. Vanuit Nederland Maritiem Land (NML) zal jongerenambassadeur Maxime deelnemen aan het programma van de online havenshow.

Het hele programma en alle informatie over het kopen van kaarten, reserveren van tijdslots en overige toegangseisen zijn vanaf vandaag te vinden op de website van de Wereldhavendagen.
Bezoek website Wereldhavendagen

Recent nieuws