Nederland Maritiem Land zet maritieme sector op de kaart tijdens Wereldhavendagen

MbH

Rotterdam

05.09.2017

Op 1, 2 en 3 september vond de 40e editie van de Wereldhavendagen plaats in Rotterdam. Tijdens dit event maakte het publiek kennis met de maritieme sector door de vele schepen aan de kade, excursies en demonstraties op de Nieuwe Maas. Stichting Nederland Maritiem Land (NML) heeft ook dit jaar weer deelgenomen en de sector in de kijker gespeeld. Naast een interactieve workshop gingen de nieuwe lichting Young Maritime Representatives op pad om jongeren te laten zien hoe het is om in de sector te leren en te werken.

 

In de stand op de kade van de Wilhelminapier kon het publiek de diversiteit binnen de sector zelf ervaren. Kinderen bouwden samen met hun ouders aan op zonne-energie aangedreven modelbootjes en kregen toelichting over de sector. Op deze manier konden de deelnemers samen met hun ouders kennismaken met de maritieme sector en de (technische) kansen en oplossingen die ze te bieden heeft.

Nieuwe jongerenambassadeurs

Dit jaar is het vijfjarig jubileum van de jongerenambassadeurs van de maritieme sector, ook wel de Young Maritime Representatives (YMR’s) genoemd. De YMR’s hebben als doel jongeren te interesseren voor een maritieme opleiding en baan in de sector. Op de eerste dag van de Wereldhavendagen introduceerde NML voorzitter Wim van Sluis de lichting van dit jaar. Maritieme studenten Laura, Desiree, Jelle en Dennis  zullen dit jaar de sector vertegenwoordigen. Tijdens de Wereldhavendagen gingen zij meteen aan de slag en werkten een druk programma af. De YMR’s brachten verslag uit via Facebook en Instagram. Houd de kanalen van de YMR’s in de gaten om te ontdekken wat zij nog meer beleven in deze wereldse sector!

De Nederlandse maritieme sector is al eeuwenlang een topsector: High Tech, Hands On. Wereldwijd is de sector toonaangevend in oplossingen die anderen niet zien of niet aandurven. De sector is het nationale visitekaartje als het gaat om innovatie, durf en ondernemingszin.