Doe mee aan de Young Solar Challenge 2019

MbH

Nederland

02.10.2018

De Young Solar Challenge is een project dat is opgezet om leerlingen enthousiast te maken voor techniek.

 

Door de combinatie van theorie, praktijk en een competitie leren middelbare scholieren op een speelse manier veel over duurzame technologie. Maar ook zaken als communicatie, financiën en sponsoring komen aan bod. Een veelzijdig project waar leerlingen vooral heel veel plezier in hebben. Afgelopen jaar tijdens de vijfde editie hebben 31 teams meegedaan aan de Young Solar Challenge. Het project is geschikt voor leerlingen tussen de veertien en achttien jaar. Naast teams van Technasium scholen hebben we ook deelnemers van vmbo, mavo, havo, vwo en vrije scholen. 

Totaal lespakket

Deelnemende scholen schaffen een bouwpakket van de boot aan. De motor, zonnepanelen en de accu kunnen gehuurd of gekocht worden.

Om de teams te ondersteunen organiseren we diverse juniorclasses. Dit doen we in samenwerking met een regionale hogeschool. Onderwerpen als: bouw, elektriciteitssysteem, tactiek en de regels komen in drie aparte sessies aan de orde. De juniorclasses zijn in februari, maart en april. De wedstrijden zijn in mei, juni en juli. Nog voor de zomervakantie zal bekend zijn wie zich in 2019 Nederlands Kampioen Young Solar mag noemen. Meedoen is spannend, leerzaam en leuk. De teams verblijven op een camping en komen in contact met andere deelnemers maar ook met ondernemers uit de regio.

Young Solar on tour

Al wordt er dan momenteel niet geracet. Young Solar is wel actief op verschillende evenementen de komende periode.
 

Aanstaande vrijdag 28 september zijn de zonneboten van het Emelwerda College, Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad en Berufsbildende Schulen 2 Aurich te zien bij een demo in Aurich, Duitsland. De drie scholen zijn een samenwerking met elkaar aangegaan en hebben voor de demo andere Duitse scholen uitgenodigd om te komen kijken. Hopelijk volgen er hierdoor meer Duitse teams in onze competitie.  

Op zaterdag 6 oktober kom je ons tegen bij de INNOVATE Experience in Arnhem. Op Industriepark Kleefse Waard zijn ruim 100 activiteiten te beleven voor iedereen die vandaag wil weten wat er morgen gebeurt. Naast een aantal zonneboten zijn er tal van andere dingen te zien en te beleven. Een ideale gelegenheid voor scholen uit deze regio om kennis te maken met de Young Solar Challenge. 

registreer je team

Evenementen
Februari 2019
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen