20.04.2022

Zeekadetkorps Rotterdam neemt deel aan Nationale Zeekadettendag in Rotterdam

Het zeekadetkorps Rotterdam neemt zaterdag 23 april deel aan de Nationale Zeekadettendag in Rotterdam.

Er zijn twintig zeekadetkorpsen in Nederland. Normaal gesproken ontmoeten de verschillende korpsen elkaar tijdens het nationale ZomerKamp. Door Corona is dat al twee jaar niet doorgegaan. Daarom verzamelen alle korpsen zich zaterdag 23 april bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Ook de zeekadetten uit Rotterdam staan te trappelen om aan die bijzondere dag deel te nemen.

Het programma omvat een kennismaking met verschillende schepen en scheepstypen (zoals binnenvaartschepen, sleepboten, reddingsboten, zeeschepen) rederijen en opleidingsmogelijkheden.

Zowel de Binnenvaart als de Zeevaart en het Loodswezen zijn met schepen aanwezig. Een aantal zeekadetkorpsen, dichtbij of in de haven van Rotterdam gevestigd komen met hun eigen schepen. Het Loodswezen komt in de middag met een tender en de KNRM is met een snelle RIB aanwezig.

Aan het einde van deze dag gebruiken de zeekadetten gezamenlijk de maaltijd in de Van Ghentkazerne. Uiteraard wordt daar, geheel in de traditie van de Koninklijke Marine, een “blauwe hap” geserveerd. De zeekadetten van het Zeekadetkorps Rotterdam kijken uit naar deze speciaal voor hen georganiseerde dag. Niet alleen om zich te kunnen verdiepen in de nautische sector als beroepsperspectief maar vooral ook om vrienden van de andere zeekadetkorpsen in Nederland weer eens in levenden lijve te ontmoeten.

Bron: Zeekadetkorps Rotterdam

Recent nieuws