22.02.2019

YMR’s mee met de Marine!

Over een aantal dagen is het zover, Dan gaan wij (Mick, Vera en Marijn) mee met de Marine! O.a helikopteroefeningen, RHIB varen en wapentests staan op het programma. Wij hebben er enorm veel zin in, maar met wat voor soort schip gaan wij eigenlijk mee?

Zijner Majesteit Van Speijk

Het schip waarmee we gaan is een M-fregat, met de M voor multipurpose.
Het zijn grote oppervlakteschepen die bijna alles kunnen, want er zijn meer als 150 mensen aan boord. Die besturen het schip, bedienen de wapensystemen en onderhouden alle apparatuur. Naast deze fregatten heeft de marine ook nog LCF(luchtverdediging en commando) fregatten. Samen zijn deze twee typen fregatten eigenlijk de werkpaarden van de marine.

Ze varen namelijk niet alleen op de Noordzee, maar overal ter wereld. De Van Speijk is bijvoorbeeld net terug uit Noorwegen.

Wat gaan wij doen aan boord?

Wij YMR’s zullen voor jullie ook nog meerder marinemensen interviewen. Wij gaan ze onder andere vragen hoe ze bij de marine gekomen zijn en welke opleiding ze ervoor gedaan hebben. Maar als allerbelangrijkst: hoe ervaren ze werken bij de marine eigenlijk?

Daarnaast staan er verschillende stoere activiteiten op de planning. Zo gaan we ‘s ochtends met een RHIB* varen en doen ze een helikopteroefening. Ook ben ik heel erg benieuwd naar het dagelijkse leven aan boord. Want dat zullen we ervaren in onze 3-daagse tocht. Voor mij is het in ieder geval heel erg hopen dat ik niet (opnieuw)zeeziek wordt, en dat het anders binnen een dag over is. Maar voor zo’n ervaring wil ik het gokje wel wagen.
Stay tuned for more!

*RHIB – Rigid Hull Inflatable Boat
Oftewel een snelle rubberboot met een harde onderkant.

Recent nieuws