03.04.2018

YMR blog: Stagelopen binnen de Luxe Jachtbouw

YMR blog : Stagelopen binnen de Luxe Jachtbouw
Heel vaak wordt er tijdens je opleiding gesproken over het lopen van stage en wat je er van zou kunnen verwachten. Verder krijg je te horen wat je allemaal te doen kan krijgen en welke taken jij namens school moet afsluiten op stage. Maar hoe is stagelopen eigenlijk in de praktijk? Wat zijn bijvoorbeeld de taken die je moet uitvoeren. Hieronder lees je hoe YMR Dennis zijn tweede stage in de luxe jachtbouw tot nu toe ervaart!

Na de vele theorielessen op school was het dan eindelijk zover, de tweede en tevens laatste stageperiode brak aan. Ik ben voor deze stage teruggekeerd naar hetzelfde bedrijf als waar ik mijn eerdere stage heb gelopen, Akerboom Yacht Equipment in Leiden. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het bouwen en ontwerpen van Custom-Build Yacht Equipment voor de luxe jachten die worden gebouwd voor Feadship.

Ik ben op dit moment stagiair Engineering en ik houd mij bezig met het standaardiseren van bepaalde processen binnen het bedrijf. Standaardiseren is binnen de luxe jachtbouw namelijk een thema wat op dit moment heel erg aan de orde is. Het is super interessant om mee te denken over de procesinnovatie. We gaan met elkaar gericht in gesprek over de manier waarop er in het bedrijf gewerkt wordt. Wat verder heel belangrijk is, is de bewustwording over de dingen die je als werknemer doet en de redenen hierachter. Het is dus belangrijk dat ik de kennis die in mijn opleiding voorbij kwam kan spiegelen aan het proces wat ik innoveer. Verder voel ik mij binnen het bedrijf zeer welkom en als collega gewaardeerd. Dit maakt het meewerken een zeer leuke en leerzame uitdaging.

Wat verder heel gaaf is dat ik op veel verschillende jachten en projecten kom. Zowel composiet als aluminium en staal worden gebruikt in de vaak imposante constructies. Ik zie veel verschillende soorten jachten van diverse afmetingen. En kan met eigen ogen zien hoe het bouwproces verloopt. Hierbij wordt mij duidelijk wat de overeenkomsten en verschillen zijn met de dingen die ik op school leer! Het is dan ook ontzettend gaaf om dit bouwproces met eigen ogen mee te maken en met een team gepassioneerde mensen zo een mooi schip te maken!

Recent nieuws