17.03.2022

Workshopdag Van de Gruiter Vlissingen

Van de Gruiter in Vlissingen organiseerde onlangs een maritieme workshopdag voor waterscouts uit de regio. Het doel van drie workshops was om de scouts kennis te laten maken met de maritieme sector en ze te enthousiasmeren voor gerelateerde beroepen. Wessel als Maritieme Jongerenambassadeur, mocht deze dag bezoeken en vertelt zijn ervaring.

Het bedrijf is een totaalleverancier voor scheepsbenodigdheden en bevoorrading voor de scheepvaart, visserij en watersport. Ze beschikt naast een winkel over een eigen zeilmakerij en tuigagewerkplaats. Hier werken gepassioneerde werknemers aan unieke opdrachten voor allerlei klanten. Zo voorziet Van de Gruiter de waterscouts in zeilen voor hun boten maar maakt ze ook dekzeilen en hoezen voor schepen. In de tuigagewerkplaats maakt men tuigage van allerlei materiaal voor zeilschepen maar ook voor niet-maritieme gerelateerde zaken zoals bruggen.

Zeilmaken, tuigage en presentatie

Bij de eerste workshop in de zeilmakerij mochten de scouts een eigen etui van zeil maken en naar eigen wens versieren. Na een korte uitleg kwamen de meest creatieve ontwerpen naar boven. In de tuigagewerkplaats kregen ze uitleg over het splitsen en vlechten van touw en waar dit voor nodig is. Ook hier mochten ze zelf aan de slag. Voor sommigen was het een hele klus, anderen hadden het klusje zo geklaard. Leuk om te zien was dat ze elkaar hielpen zodat iedereen aan het eind een mooi gevlochten touw kon presenteren.

De laatste workshop werd gegeven door een docent en student van de Hogeschool Zeeland. Zij namen de scouts mee in de maritieme sector aan de hand van eigen ervaringen. Tot slot werd een dag meevaren op de brugsimulator verloot, iets wat elke scout wilde winnen! Al met al was het een geslaagde dag. De scouts hebben zich uitstekend vermaakt en tegelijkertijd kunnen zien hoe breed de maritieme sector is.

Bekijk hier het fimpje over deze leuke dag.
Meer informatie over Van de Gruiter

Recent nieuws