12.12.2023

Onderwijsbeurs Midden in Jaarbeurs te Utrecht

Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november 2023 hebben we op onderwijsbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht gestaan, nummer 3 van de 4 in de serie. Met op vrijdag 13.137 bezoekers en op zaterdag 10.916 bezoekers, wat een totaal maakt van 23.333 bezoekers. Vergeleken met de vorige editie in Utrecht is dit een recordaantal!

Net als afgelopen jaar stonden we met de stand prima in het zicht van de bezoekers. Ook hadden we een goede doorloop van meerdere kanten. En stonden we naast het horeca gedeelte waar veel bezoekers hun lunch nuttigden. Vrijdag hebben we het erg druk gehad in de stand. Er zijn momenten geweest dat heel de straat voor onze stand vol stond met bezoekers. De studenten kwamen al veel met hun ouders en dus niet alleen in groepjes met medestudenten. Hierdoor konden wij meer serieuze gesprekken voeren. Zaterdag was het minder druk als we naar de bezoekersaantallen kijken. In de ochtend kwam het langzaam op gang. Vanaf 11:00 uur hebben we een grote piek gehad tot halverwege de middag. Door de drukte deze beurs kunnen we met trots mededelen dat we bijna 700 brochures hebben uitgedeeld! Wat heeft geleidt tot zo’n 570 interessante gesprekken.

Ook op de onderwijsbeurs in Utrecht hadden we de exemplaren van het overzicht met de open dagen van alle maritieme scholen. Echter waren de exemplaren op vrijdag eerder op dan gepland door de enorme drukte. Gelukkig hadden we de mogelijkheid om nog extra af te drukken voor de zaterdag. In totaal hebben we 370 exemplaren uitgedeeld. Beide dagen hebben we van het laatste exemplaar foto’s laten maken door de bezoekers. Een puntje van aandacht voor het evaluatiegesprek is om het overzicht te tonen op een groot scherm.
De studenten van de maritieme scholen zijn wederom actief in gesprek gegaan met de bezoekers. Ook bij alle lopende gesprekken kwamen de studenten erbij staan om aan te haken en hun ervaringen te delen. We stonden met een ruime bezetting deze beurs. Achteraf gezien zijn we hier ook blij mee gezien de drukte.

Als toevoeging aan de stand hebben we in Utrecht weer gebruik gemaakt van een simulator, een modelschip en een VR bril met de mogelijkheid om aan boord te stappen van een schip. Met de simulator kregen de bezoekers een inkijk in de wereld van het varen. Een praktijkgerichte eyecatcher waar goed gebruik van is gemaakt. De simulator heeft diverse opties, zoals, varen met verschillende boten en schepen, aanpassingen van het landschap en wisselingen van de weersomstandigheden. Het modelschip stond weer op een opvallende plek en is goed bestudeerd door de jongeren. De VR bril heeft het erg goed gedaan als eyecatcher. De jongeren kwamen de gehele dag richting de stand om te vragen of ze gebruik mochten maken van de VR experience. Dit leverde humoristische momenten en foto’s op. Ook hadden we het scherm weer hangen met de video’s. Al met al een goedgevulde stand!

Recent nieuws