17.03.2022

Veel open dagen op verschillende scholen 2e helft van maart

Jongeren en scholieren kunnen deze weken veel informatie verzamelen voor hun toekomst bij de open dagen van de maritieme opleidingsinstituten. Ze kunnen terecht bij verschillende scholen die gespecialiseerd zijn in de maritieme sector en een aantal scholen die in hun grote aanbod ook maritieme opleidingen aanbieden.

Aankomend weken kunnen studiekiezers (online) terecht bij het
DaVinci College, de Hoge School Rotterdam, Hoornbeeck College,
het Scheepvaart en Transport College (STC),TU Delft, Techniek College Rotterdam, Regio College, Maritieme Academie Harlingen, ROC Amsterdam,ROC Noorderpoort,Drenthe College,ROC Twente, Graafschap College, Hoge school van Arnhem en Nijmegen (HAN),
Hogeschool Utrecht, IVA Business School Driebergen, Maritiem Instituut Willem Barentz, Curio en ROC Tilburg.

Op alle niveaus opleidingen in de sector

Wanneer mensen aan de maritieme sector denken, denken ze vaak aan praktische beroepen en opleidingen. Dat is natuurlijk wel het overgrote gedeelte van het aanbod maar ook HBO en WO opleidingen bieden een mooie kans in de sector. Het maakt niet uit welk niveau je kiest, de maritieme sector Is zeer breed en divers en er zijn altijd doorgroeimogelijkheden. Ook kan je op steeds meer plekken in Nederland een maritieme opleiding volgen. Eerst was dit vooral mogelijk in Zuid-Holland, maar zoals je hierboven kan zien bij de genoemde scholen, zijn er ook scholen in Noord-Holland, Friesland, Drenthe, Overijsel, Utrecht en Noord-Brabant. De maritieme sector wordt dus steeds toegankelijker voor iedereen.

Maritime by Holland

Je vindt alle open dagen van scholen met een maritieme studie in het overzicht op Maritime by Holland. Per provincie staan de bijpassende scholen en open dagen genoemd. Mocht je meer informatie willen over de school of over de open dagen, klik dan op de naam van de school. Op de Maritime by Holland website bevindt zich ook een handig overzicht van alle maritieme opleidingen. Je kan filteren op basis van school, niveau en locatie.

Recent nieuws