29.04.2021

STC Group draagt opleidingsschip Delfshaven over aan Zeekadetkorps ‘Jacob van Heemskerck’ Schiedam

opleidingsschip
STC Group schenkt het voormalig opleidingsschip Delfshaven aan het Zeekadetkorps ‘Jacob van Heemskerck’ Schiedam. Zaterdag 1 mei vindt in Schiedam de feestelijke overdracht van de Delfshaven plaats.

Het veelzijdige opleidingsschip Delfshaven was sinds 2001 onderdeel van de STC-vloot. Velen mbo’ers en hbo’ers deden er ervaring op met buitengaats varen. Hoewel de systemen van de Delfshaven nog in goede staat zijn, is de apparatuur aan boord gedateerd. Door de overdracht blijft de Delfshaven een waardevolle bijdrage leveren aan de maritieme sector in de regio Rotterdam.

Citaat Huib van Vliet, voorzitter van het korps: “De komst van de Delfshaven is extra bijzonder omdat we dit jaar ons 70-jarig jubileum vieren. Het schip gaat dienst doen als ons korpsschip. Roeien, zeilen, varen in een motorboot, knopen en splitsen. Elke zaterdag komen onze kadetten en vrijwilligers bij elkaar voor deze activiteiten. Veel kadetten stromen door naar een beroep in de scheepvaart- en transportsector, en veel van hen volgen dan een opleiding bij STC Group.”

Vanaf juni dit jaar beschikt STC Group over een nieuw, zeewaardig opleidingsschip ‘Stormmeeuw’. Dit schip wordt gebruikt voor het opleiden van zeevaartstudenten, zodat zij qua kennis en vaardigheden up-to-date aan hun zeevaartcarrière beginnen.
Citaat Jan Kweekel, lid college van bestuur STC Group: “De Stormmeeuw geeft een innovatieve push aan onze opleidingen. We nemen met weemoed afscheid van de Delfshaven. Veel studenten en oud-studenten koesteren warme herinneringen aan dit opleidingsschip. Het is een fijn idee dat door de schenking aan Zeekadetkorps ‘Jacob van Heemskerck’ Schiedam het schip blijft doen waar het voor bedoeld is: kennis overdragen en jongeren enthousiasmeren voor een maritieme toekomst.”

Voor de binnenvaartopleidingen van STC Group wordt momenteel het nieuwe opleidingsschip ‘AB INITIO’ gebouwd door Concordia Damen. Naar verwachting wordt dit schip in het najaar van 2022 in de vaart genomen. De Stormmeeuw en AB INITIO dragen bij aan het innovatieve en toekomstbestendige onderwijs van STC Group.

Recent nieuws