11.10.2021

Maritieme Jongerenambassadeur Reinier op stage bij Holland America Line

Reinier volgt de opleiding Maritiem Officier aan HZ University of Applied Sciences en onderdeel van deze opleiding is een stage volgen. Deze stage loopt hij bij de Holland America Line. Hier vertelt hij alles over zijn stage en houdt hij ons up to date over zijn ervaringen.

Op de Nieuw Amsterdam in Alaska

Ik ben voor mijn opleiding tot Maritiem Officier een half jaar op stage bij Holland America Line, een cruisemaatschappij. Hier loop ik stage in de machinekamer van het schip, waar ik getraind word om onderhoud te plegen aan alle systemen van het schip. Daarnaast leer ik alles over navigatie op de brug. Momenteel (8 september 2021) ben ik in Alaska. Over een paar weken vaart het schip via het Panama Kanaal naar Florida.
Het schip waar ik vaar het 'Nieuw Amsterdam' en heeft plek voor 2000 passagiers en 1000 medewerkers. Het schip is 285 meter lang en heeft voor de voortstuwing 6 grote motoren.

San Diego & Mexico

Ik ben nu (8 oktober 2021) 2,5 maand bezig met mijn stage bij cruisemaatschappij Holland America Line. De eerste 2 maanden hebben we Alaska bezocht en nu zijn we onderweg naar Florida! Onderweg varen wen naar San Diego, Mexico en varen we door het Panama Kanaal om vervolgens Aruba en andere eilanden te bezoeken in het Caribisch gebied.
Mijn eerste 6 weken heb ik stage gelopen in de machinekamer. Inmiddels leer ik alles over de navigatie op de brug van het schip. Zo heb ik afgelope week aan de hand van de zon en planeten afwijkingen van de navigatie instrumenten berekend!

Bij aankomst in de haven zorg ik samen met de officieren en sailors ervoor dat het schip veilig vastgemaakt wordt aan de wal met behulp van trossen. Heb jij vragen over de opleiding Mariitem Officier of over mijn stage? Neem dan contact met ons op.


Stay tuned voor meer avonturen van Reinier!

Recent nieuws