05.01.2022

Overzicht open- en meeloop dagen voor maritieme opleidingen - eerste helft januari

Wil je meer weten over een maritieme studie? Kijk dan hieronder voor een overzicht van alle open dagen deze periode. Een open dag is een goede plek om te beginnen. Tijdens een open dag krijg je informatie over de school. Bijvoorbeeld over de lessen, stages, de sfeer en meer.

TU Delft

Online Q&A: 11 januari
Opleidingen: Maritieme techniek & Werktuigbouwkunde

Maritieme Techniek heeft alles met scheepsbouw te maken. Een groot schip is bijna een klein dorp en je leert een schip ontwerpen met alle voorzieningen die nodig zijn. Maar een maritiem ingenieur heeft veel meer in de vingers. Boorplatforms, rederijen, vaarroutes, verzekeringen, olie- en gastransport, offshore installaties, pijp- en kabelleggers en zwaar transport: het is allemaal Maritieme Techniek.

Technische systemen en processen worden steeds geavanceerder en gecompliceerder. Een werktuigbouwkundige is dan ook een onmisbare schakel. Voor nieuwe technologieën en toekomstgerichte oplossingen. Voor een visie op levensduur, energieverbruik, gebruiksgemak, veiligheid, afval en hergebruik.

Maritieme Academie Harlingen

Ontdekmiddag: 14 januari
Opleidingen: Diverse maritieme opleidingen

Houd jij van water, varen, techniek en avontuur? Dan is VMBO Maritiem & Techniek voor jou de beste keuze. Op de Maritieme Academie Harlingen leer je alles over varen en over scheeps- en jachtbouw. Ze leren jou de juiste kennis en vaardigheden, zodat jij later oceanen, zeeën, rivieren, meren en kanalen kan bevaren of aan het werk kan op een werf om schepen en jachten te bouwen.

ROC Nova College IJmuiden

Open avond: 15 januari
Opleidingen: Diverse maritieme opleidingen

Met een scheepvaartopleiding kun je zowel aan de wal als aan boord van een zee- of binnenvaartschip carrière maken. Je werkt in een innovatieve sector met moderne elektronische apparatuur en geavanceerde computer- en communicatiesystemen. Je krijgt te maken met grote en soms ingewikkelde projecten. Elke dag haal je het beste uit jezelf in een internationaal speelveld.

Recent nieuws