21.12.2023

Onderwijsbeurs West in Rotterdam Ahoy

Op vrijdag 8 december en zaterdag 9 december 2023 hebben we, alweer op de laatste, onderwijsbeurs in Ahoy te Rotterdam gestaan. Met op vrijdag 7.753 bezoekers en op zaterdag 6.201 bezoekers, wat een totaal maakt van 13.954 bezoekers. Vergeleken met de vorige editie in Rotterdam is dit een recordaantal!

Net als afgelopen jaar stonden we met de stand prima in het zicht van de bezoekers. Ook hadden we een goede doorloop van meerdere kanten. Helaas heeft de organisatie de onderwijsinstellingen uit Rotterdam bij de ingang van de beurs geplaatst. Hierdoor bleef een groot deel van de bezoekers aan de voorkant van de beursvloer. Het gevolg hiervan was een beurs die erg langzaam op gang kwam voor ons. Vrijdag hebben we een enorme piek gehad tussen 11:00 uur en 14:00 uur. De jongeren kwamen al veel met hun ouders en dus niet alleen in groepjes met medestudenten. Hierdoor konden wij meer serieuze gesprekken voeren. Net als in Utrecht viel het op dat jongeren veel met ouders naar de beurs kwamen. We hebben navraag gedaan bij de organisatie die ons vertelde dat zij dit bewust mogelijk heeft gemaakt. Een absolute vooruitgang! Zaterdag was het minder druk als we naar de bezoekersaantallen kijken. Ook deze ochtend kwam langzaam op gang en rond 14:00 uur was de beursvloer redelijk rustig. Ondanks 2 beursdagen met minder publiek dan de andere beurzen hebben we toch zo’n 650 brochures uitgedeeld. Wat heeft geleid tot zo’n 500 interessante gesprekken. Met dank aan de enthousiaste studenten!

Ook op de onderwijsbeurs in Rotterdam hadden we de exemplaren van het overzicht met de open dagen van alle maritieme scholen. Alle 550 exemplaren zijn uitgedeeld. Daarnaast hebben we de bezoekers gewezen op de mogelijkheid om kort mee te kunnen varen op een schip. Wij zijn benieuwd of het terug te zien is in het aantal aanmeldingen na de 4 landelijke onderwijsbeurzen!

De studenten van de maritieme scholen zijn wederom actief in gesprek gegaan met de bezoekers en hebben veel brochures uit staan te delen. We stonden deze beurs met een ruime bezetting: 4 mbo studenten van het STC College en Maritiem en Logistiek College de Ruyter/ Scalda; 2 hbo studenten van de HZ University of Applied Sciences.

Als toevoeging aan de stand hebben we in Rotterdam weer gebruik gemaakt van een VR bril met de mogelijkheid om aan boord te stappen van een schip en hing er een scherm met verschillende video’s. De VR bril heeft het erg goed gedaan als eyecatcher.

Recent nieuws