30.11.2022

Nederland Maritiem Land verwelkomt nieuwe Maritieme Jongerenambassadeur

Tika Vissers, 23 jaar oud en masterstudent Shipping and Transport aan het Rotterdam Mainport Institute is in november begonnen als Maritieme Jongerenambassadeur. Ze gaat het komende jaar het team van ambassadeurs versterken met haar ervaring op het water.

Normaliter gaat er een nieuwe groep van ambassadeurs in de maritime week aan de slag maar Nederland Maritiem Land is druk bezig met een nieuwe aanpak betreft de ambassadeurs. Vandaar dat er gekozen is om het komend jaar verder te gaan met de huidige groep met Tika als versterking zodat de scholieren vaker in contact kunnen komen met de ambassadeurs en de maritieme sector.

Tika heeft eerst haar bachelor Maritiem Officier gehaald en is daarna een jaar gaan varen. Ze heeft haar eerste vaarstage bij de Holland America Line gevaren en haar tweede vaarstage bij Stena Line. Nadat ze haar diploma in ontvangst heeft genomen, is ze weer terug gegaan naar Stena Line om hier voor een paar maanden als derde stuurman en projectleider te werken. Hierna is ze vervolgens begonnen aan haar master Shipping and Transport.

“Ik vind het ontzettend leuk om actief bezig te zijn en ik houd ontzettend veel van het water en van reizen, dus ik zit helemaal op mijn plek als zeevarende. Ik ben ook ontzettend vereerd dat ik ben gevraagd voor het ambassadeurschap om andere jongeren ook te enthousiasmeren over dit bijzondere beroep en deze geweldige sector!”

Recent nieuws