27.09.2021

Maxime te gast bij de Online Havenshow van de Wereldhavendagen

Op zaterdag 4 september was het zover en mocht ik te gast zijn bij de Online Havenshow van de Wereldhavendagen, dat gepresenteerd werd door Richard Groenendijk! Ik neem jullie graag mee in deze gave ervaring!

In aanloop naar de Online Havenshow

Ongeveer een maand van tevoren werd ik via Nederland Maritiem Land benaderd met de vraag of ik als Jongerenambassadeur voor de Maritieme Sector wilde deelnemen aan de Online Havenshow. Ik werd direct enthousiast en twijfelde geen moment om aan deze show deel te nemen. Deze gave ervaring kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan! Gaandeweg de show dichterbij kwam, begon ik het steeds spannender te vinden. Dit was toch wel totaal buiten mijn comfortzone, maar tegelijkertijd stelde ik mijzelf gerust dat ik het gewoon over mij heen moest laten komen.

De dag van de Online Havenshow

De Online Havenshow werd live opgenomen in Ahoy Rotterdam. Hier werd ik samen met Manuela Zorgdrager (begeleidster maritieme jongerenambassadeurs) om 16.00 uur verwacht. Allereerst kreeg ik een microfoontje en heb ik kennis gemaakt met alle gasten die aanwezig waren. Om de show goed voor te bereiden, vond er in de studio een doorloop plaats. Dit hield in dat we aan de tafel een plek aangewezen kregen, we uitleg kregen over waar de camera’s precies stonden en waar we wel of beter niet heen konden kijken tijdens de show. Daarnaast nam Richard Groenendijk kort door hoe hij ons zou gaan introduceren en waar het gesprek over zou gaan. Dit was de eerste keer dat ik aan tafel plaatsnam in de studio. Welk gevoel dit mij gaf? Alsof je echt even op scherp staat! Je zegt direct wat er op dat moment in je opkomt. Na de doorloop was het even tijd om te ontspannen en mochten we met de gehele crew en alle gasten van de show in het restaurant van Ahoy genieten van een hapje en een drankje.

En toen was het zover… De Online Havenshow ging van start! We werden allemaal verzocht om achter de schermen zo stil mogelijk te zijn. Het panelgesprek waaraan ik deelnam, stond een half uur na de start van de show ingepland. Achter de schermen keken we naar de show, maar tegelijkertijd voelde ik dat ik steeds zenuwachtiger werd naarmate de show vorderde en mijn deelname dichterbij kwam.
We kregen het seintje dat we naar de studio mochten en namen met z’n vieren aan tafel plaats. Ook Richard Groenendijk nam plaats en toen was het echt zo ver! Richard introduceerde ons:
Annet Koster (Havenvrouw van het jaar en directeur KVNR), Richard Moti (Wethouder Werk & Inkomen) en Sitara Hartsteen (Luitenant ter zee der eerste Klasse) aan de kijkers. Vervolgens zijn we met elkaar in gesprek gegaan over diversiteit binnen de haven.

Terugkijken op deelname aan de Online Havenshow

Ik vond het ontzettend gaaf dat ik mocht ervaren hoe het is om eens in de spotlights te staan! Je maakt dit tenslotte niet iedere dag mee. Ook heb ik veel nieuwe mensen binnen de sector mogen ontmoeten en heb ik nieuwe inzichten gekregen over diversiteit binnen de maritieme sector. Ik vond het vervelend dat gedurende het panelgesprek, waaraan ik deelnam, de zenuwen bij mij de overhand namen, maar dit mag de pret van deze bijzondere en gave ervaring natuurlijk niet drukken. Ik ben trots dat ik dit heb gedaan en niemand pakt mij deze ervaring meer af!

Recent nieuws