03.02.2022

Maritieme open dagen staan centraal in eerste weekend van februari

Jongeren en scholieren kunnen dit weekend veel maritieme informatie verzamelen voor hun toekomst bij de maritieme open dagen. Ze kunnen terecht bij verschillende scholen die gespecialiseerd zijn in de maritieme sector.

Aankomend weekend kunnen studiekiezers (online) terecht bij het Scheepvaart en Transport College (STC), Maritiem College IJmuiden, Maritieme Academie Harlingen, Maritiem en Logistiek College de Ruyter, ROC Scalda,Haagse Hogeschool, VU Amsterdam, HZ University of Applied Sciences en Hogeschool Hall & Larenstein.

Scheepvaartdag

Maritiem en Logistiek College de Ruyter in samenwerking met ROC Scalda organiseren zondag 5 februari een scheepvaartdag van 10:00 tot 15:00 in Vlissingen. Op deze dag staan hun scheepvaart, transport en logistieke opleidingen centraal. Onderdeel van deze dag is dat er verschillende maritieme bedrijven een stand hebben om jongeren en scholieren te informeren en te enthousiasmeren over de sector.

Eén van de standhouders is het Loodswezen. Loods word je niet zomaar en is een uniek en avontuurlijk beroep. Het Loodswezen heeft jullie hard nodig om de loodsdienstverlening richting 95.0000 zeeschepen per jaar te krijgen dus neem zeker een kijkje bij hun stand!
Bekijk alle open dagen

Recent nieuws