09.03.2022

Maritieme Jongerenambassadeur Cor op stage in Rouen Frankrijk

Cor is 14 Februari aan boord gestapt op de Eems Dublin en vertelt hier over de eerste periode van zijn stage.

Dit is mijn laatste stage voor de opleiding Maritiem Officier en na deze 5 maanden kan ik afstuderen en mijn vaarbevoegdheid aanvragen.

Onderhoud

Ik zit nu ongeveer twee weken aan boord en ben eigenlijk gelijk met mijn neus in de boter gevallen. Want we konden gelijk aan de slag met inspectie en onderhoud werkzaamheden in onze machinekamer.

Eén van onze inspecties was uitgevoerd op een van onze thrusters. Een thruster wordt ook wel een roerpropeller genoemd of een azipod. Het is eigenlijk roer en schroef in één. Dit heeft het voordeel dat de manoeuvreerbaarheid van het schip veel nauwkeuriger wordt en beter. Voor de rest hebben we onderhoud gepleegd aan onze generatoren en de dieselmotoren die de generatoren aandrijven.

Stage in de zeevaart

Na dit onderhoud zijn we vertrokken uit de Cuxhaven; een haven in Duitsland en via Rostock (om te laden) zijn we aangekomen in Rouen Frankrijk.

Heb je misschien vragen over hoe een stage werkt in de zeevaart kan je die hier zeker vragen via een het contactformulier of via onze Facebook of Instagram.

Ik wens mijn mede stagiaires en andere zeevaarders een behouden vaart!

Recent nieuws