31.08.2023

Kom dit weekend naar de Wereldhavendagen!

De Wereldhavendagen zijn dit jaar op 1, 2 en 3 september in Rotterdam. De 46e editie van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland bestaat naast het kadeprogramma uit excursies, spectaculaire shows op het water, informatieve vaar-, fiets- en wandeltochten en cultureel vermaak, waarbij de duizenden bezoekers de veelzijdigheid, innovaties en carrièremogelijkheden van de Rotterdamse haven ontdekken. Het hele programma tot nu toe is te vinden op www.wereldhavendagen.nl.

Al wandelend langs de diverse kades krijgen bezoekers tijdens de Wereldhavendagen een indruk van wat er speelt in de haven en wie de mensen en bedrijven zijn die de Rotterdamse haven tot zo’n dynamische plek maken. “De activiteiten op de kades tonen hoe divers de bedrijven en mensen in de Rotterdamse haven zijn,” vertelt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Ze laten goed zien welke kansen er liggen voor jongeren en zij-instromers die geïnteresseerd zijn in een carrière in de haven. Daarnaast ligt de focus op de toekomst: de energietransitie en de digitalisering zijn zeker onderwerpen die aan bod komen.”

Innovatief en duurzaam

Zo meert containergigant Maersk een schip van maar liefst 200 meter af aan de Wilhelminakade. Het infra- en industriebedrijf Mourik laat aan de Parkkade innovatieve technische snufjes zien, zoals een schone graafmachine op waterstof. Het indrukwekkende kraanschip van HEBO Maritiemservice aan de Holland Amerikakade verricht werkzaamheden aan bruggen en sluizen, maar hijst ook superjachten in het water. Bij de Veerhaven vind je Seabubbles: innovatieve, geruisloze draagvleugelboten die een schone oplossing bieden voor de files in de stad door mensen op een comfortabele manier van A naar B te brengen over de vaarwegen. De Koninklijke Marine is traditiegetrouw te vinden op de Parkkade met het mariniersdorp, diverse infostands en meerdere schepen, waaronder de indrukwekkende Zr.Ms. De Ruyter. Ook zullen zij verschillende spectaculaire shows op het water laten zien, net als de net zo duurzame als spectaculaire E1 powerboats. Dagelijks racen maar liefst vier elektrische ‘RaceBirds’ tegen elkaar over het water, waarbij ze snelheden van bijna 100 km/u bereiken. Bij de kadestand van E1 op de Wilhelminapier leer je alles over deze duurzame manier van racen op het water en ontmoet je het team achter de E1. Ook keert de nautische markt terug op de kades. Nieuw zijn de negen horecapleinen, waarmee het bezoekers aan niets hoeft te ontbreken. En uiteraard kunnen op zaterdagavond duizenden mensen vanaf de kades genieten van de avondshow met optredens, een schepenparade en het traditionele vuurwerk.

Kaartverkoop

Het kadeprogramma van de Wereldhavendagen op 1, 2 en 3 september is gratis te bezoeken. Voor de excursies en verschillende vaar-, wandel- en fietstochten door het havengebied en in de stad moeten wel tickets besteld worden. De verkoop begint op 14 augustus om 12:00 uur. Het is wel al mogelijk om op de website van de Wereldhavendagen tickets te bestellen voor de dagcruise van P&O ferries.

Bekijk het programma

Bron: Wereldhavendagen

Recent nieuws