09.11.2020

Iris, Maxime, Reinier en Tom nieuwe maritieme jongerenambassadeurs 2020/2021

Iris, Maxime, Reinier en Tom nieuwe maritieme jongerenambassadeurs 2020/2021
Nieuwe jongerenambassadeurs gaan gemotiveerd van start tijdens fotoshoot bij Kooiman Marine Group

Iris Dikker (student Binnenvaartschipper), Maxime Abels (HR & Management Assistant bij Hatenboer-Water), Reinier van Setten (student Maritiem Officier) en Tom Verbist (student Maritieme Techniek) zijn de nieuwe maritieme jongerenambassadeurs van het schooljaar 2020/2021. Vandaag, op maandag 9 november, zijn zij gestart. De bekendmaking was op de Scheepswerf Kooiman Hoebee, waar zij meteen een leuke fotoshoot hebben gehad.

Door gastlessen en social media de jeugd bereiken

Iris, Maxime, Reinier en Tom vertegenwoordigen een jaar lang de maritieme wereld richting jongeren. Dit doen zij onder andere door vlogs en blogs te delen op social media en het geven van gastlessen. Voor de gastlessen bezoeken ze basis- en middelbare scholen. Hier gaan de ambassadeurs in op de diverse opleidings- en carrièremogelijkheden die de maritieme wereld biedt. Voor de vlogs en blogs willen zij dit jaar (online of fysiek) in contact komen met verschillende maritieme organisaties. Zo geven ze de jeugd een blik op alles wat er bij een beroep in deze sector komt kijken.

Brede maritieme sector vertegenwoordigd in 4 jongerenambassadeurs

De uitgekozen maritieme jongerenambassadeurs hebben natuurlijk hun eigen sector waar zij het meeste van weten. Maar de ambassadeurs zijn juist uitgekozen op hun interesse in de gehele sector. Het houdt voor Renier niet op bij de zeeschepen die hij wil gaan besturen als maritiem officier. Ook de machinekamer en de gehele techniek eromheen vindt hij belangrijk. Dat wil hij ook overbrengen op de jeugd.

Mogen de maritieme ambassadeurs bij u langskomen?

Vanwege Covid-19 wordt dit jaar waarschijnlijk wat anders dan vorige jaren. Ziet u mogelijkheden om de maritieme ambassadeurs te ontmoeten, online of offline? Neem dan contact op met Manuëla Zorgdrager, begeleider van de maritieme jongerenambassadeurs, via manuela@maritiemland.nl

Recent nieuws