10.11.2022

De zoektocht naar het nieuwe Jong Haventalent is gestart!

Wie wordt het nieuwe Jong Haventalent? Het Jong Haventalent is voor één jaar het visitekaartje van de Rotterdamse haven en stad. Met een duidelijk doel voor ogen, krijgt het talent alle kansen om zich in te zetten voor de haven en young professionals te inspireren. Een bijzondere manier om een stempel te drukken op de havenwereld.

Het nieuwe Jong Haventalent krijgt een podium om zijn of haar doel, zichzelf en de haven te presenteren. Om zijn of haar doel te verwezenlijken, kan het Jong Haventalent gebruik maken van het Jong Haventalent Fonds. Dit fonds is speciaal is opgericht om het Jong Haventalent te ondersteunen.

Het Jong Haventalent van 2022
Margriet Geluk was het Jong Haventalent van 2022. Werkzaam als Supply Chain Engineer bij NPRC, zette zij zich in om meer digi-boys en girls te enthousiasmeren voor een carrière in de haven. Haar doel voor het jaar als Jong Haventalent is geslaagd. Ze gaf aan er veel voor terug te hebben gekregen. Het jaar heeft haar veel kansen geboden zich te ontwikkelen en de Rotterdamse haven nog beter te leren kennen. Ze kreeg de kans om in gesprek te gaan met toonaangevende mensen in de havenwereld en is een genodigde gast geweest op veel evenementen. Al met al: een bijzonder mooie ervaring. Nu mag Margriet het stokje gaan overgeven aan een nieuw talent.

Gekozen door een vakkundige Jury én het publiek
Jong Haventalent word je niet zomaar. Voor het selectieproces zal het potentiële talent zich eerst mogen bewijzen voor een vakkundige Jury bestaande uit de huidige Havenman van het jaar Bert Leenders, vorig Havenvrouw van het jaar Annet Koster, voorgaande Havenmannen van het jaar Peter Goedvolk en Erik de Neef, en uiteraard het huidige Jong Haventalent Margriet Geluk. Na het oordeel van de jury zullen de finalisten zich moeten presenteren en zoveel mogelijk stemmen van het publiek moeten vergaren via social media, om zich op de Dag van de Haven op woensdag 21 december zich te kronen als het nieuwe Jong Haventalent!

Over de Jong Haventalent verkiezing
De verkiezing van Jong Haventalent wordt ieder jaar georganiseerd door de Jong Havenvereniging, hét netwerk voor Young Professionals die in- en om de Rotterdamse. De zoektocht is al op volle toeren en op vrijdag 10 november sluit de mogelijkheid om je aan te melden of iemand te nomineren. De potentiële talenten kunnen zich aanmelden via de website: http://www.havenverenigingrotterdam.nl/jonghaventalent.

Recent nieuws