23.02.2023

De Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht is genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2023

De Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE) is één van de tien genomineerden leerbedrijven en Ramon Crans uit Rotterdam is één van de tien genomineerden praktijkopleiders voor mbo-studenten in de sector Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem. Op dinsdag 21 februari maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren praktijkopleiders een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

De KRVE leidt sinds 1980 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Ramon Crans is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat zij de toekomstige vakmensen moeten worden die de Rotterdamse Haven nodig heeft. Het niveau van onze opleiding is wereldwijd toonaangevend voor het beroep Bootman, waarmee de hoogste standaard wordt behaald voor het veilig aan- en ontmeren van zeeschepen. Deze praktijkopleiding biedt hiermee goede kansen voor jongeren in de haven.”

Maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

Recent nieuws