< Terug naar het overzicht
Rotterdam Ahoy
08.12.2023 | 09:00 - 09.12.2023 | 16:00

Studiekeuzebeurs West 2023

Ga mee op 'Expeditie Studiekeuze'

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Studiekeuzebeurs West! Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2023 staat Rotterdam Ahoy volledig in het teken van jouw Expeditie Studiekeuze. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement van West-Nederland inspiratie op voor de toekomst.

Op Studiekeuzebeurs West vind je ruim 90 (onderwijs)instellingen en bedrijven die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Opleidingen op mbo en hbo niveau

Studiekeuzebeurs West biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo en hbo niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Themapleinen

Om jouw studiekeuze-expeditie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal
themapleinen en themastraten. Voorbeelden hiervan zijn Groen, Dier & Voeding, Zorg & Welzijn en Bouw & Techniek.Op de stands van de scholen en bedrijven kun je leuke activiteiten doen. Kruip in de huid van professionals uit diverse sectoren en branches en kom erachter wat je leuk vindt!

Studiekeuze-sessies

Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Een goede studiekeuze start bij jezelf. Wie ben je en waar ben je goed in? Dat zijn belangrijke vragen om te stellen. Op Studiekeuzebeurs West kan je hier hulp bij krijgen. Ga bijvoorbeeld eens naar de Sterke Punten Training en ontdek je kwaliteiten.

Of bezoek andere studiekeuze-sessies met onderwerpen als: studeren in het hoger onderwijs, tussenjaar, het studiekeuze-proces en een buitenlandavontuur. De sessies vinden beide dagen plaats in zaal 1. Ook super interessant voor je ouders.

Interessegebied voorlichting

Wat je leuk vindt, daar ben je vaak goed in, al is het soms best moeilijk om dat over jezelf te zeggen. Daarom kun je op de beurs verschillende Interessegebied Voorlichtingen volgen op hbo niveau. Hier leer je meer over wat je kunt studeren als je bijvoorbeeld economie of techniek leuk vindt.

Op de beurs zijn gidsen aanwezig die je wegwijs maken in het oerwoud aan studierichtingen. Studiekeuze-professionals vertellen in sessies van max. 25 minuten wat studeren binnen een bepaald interessegebied precies inhoudt.

Meer informatie

Eerstvolgende evenementen