< Terug naar het overzicht
Jaarbeurs, Utrecht
25.11.2022 | 09:00 - 26.11.2022 | 17:00

Studiekeuze beurs Midden

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Studiekeuzebeurs Midden! Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november staat de Jaarbeurs Utrecht volledig in het teken van Studiekeuzebeurs Midden. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.Op Studiekeuzebeurs Midden vind je ruim 60 (onderwijs)instellingen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Studiekeuzebeurs Midden biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo en hbo niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Themapleinen
Om jouw studiekeuze-expeditie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal themapleinen. Voorbeelden hiervan zijn Groen, Zorg & Welzijn en Bouw & Techniek. Er vinden verschillende leuke activiteiten plaats op de stands. Kruip in de huid van een professional uit diverse sectoren en branches en kom erachter wat je leuk vindt!

Interessegebieden
Welke studierichting kies jij? Ben jij er al uit? Of twijfel je nog tussen bepaalde richtingen? Misschien ligt een economische studie je wel, maar wil je ook meer weten overTaal, Cultuur & Communicatie. Sluit je profielkeuze perfect aan bij de richting Techniek of Natuur & Gezondheid? Heb je al eens gedacht aan de studierichting Mens & Maatschappij?

Geen zorgen, er zijn genoeg gidsen op de beurs die je wegwijs maken in het oerwoud aan studierichtingen. (Oud)-studenten vertellen in sessies van 30 minuten wat studeren binnen zo'n interessegebied op het HBO nu precies inhoudt.

Studiekeuze-sessies
Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Het is daarom goed om eerst jezelf eens wat beter te leren kennen voordat je een keuze gaat maken. Bezoek daarom de Sterke Punten Training en andere interessante studiekeuze-sessies en raak geïnspireerd. De sessies vinden beide dagen doorlopend plaats in verschillende lezingenzalen.Het bijwonen van deze inspirerende sessies is gratis! Ook voor je ouders/begeleiders vinden er informatieve sessies plaats.

Meer informatie over Studiekeuze beurs Midden

Eerstvolgende evenementen