< Terug naar het overzicht
Hogeschool Rotterdam
Overig
Ahoy, Rotterdam
09.12.2022 | 09:00 - 10.12.2022 | 17:00

Studiekeuze beurs West

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Studiekeuzebeurs West! Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022 staat Rotterdam Ahoy volledig in het teken van Studiekeuzebeurs West. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.Op Studiekeuzebeurs West vind je ruim 60 (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Studiekeuzebeurs West biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo en hbo niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Themapleinen
Om jouw studiekeuze-expeditie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal themapleinen. Voorbeelden hiervan zijn Groen, Zorg & Welzijn en Bouw & Techniek. Er vinden verschillende leuke activiteiten plaats op de stands. Kruip in de huid van een professional uit diverse sectoren en branches en kom erachter wat je leuk vindt! Al eens gedacht aan studeren in het buitenland en benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studies, stages en taalreizen in het buitenland.

In gesprek met studenten
Velen gingen jou voor in dit avontuur. Wandel rustig rond tijdens jouw studiekeuze-expeditie en praat op de stands met studenten van verschillende scholen en opleidingen. Zij kunnen uit eigen ervaringen vertellen hoe de studie in elkaar zit en je een eerlijk antwoord geven op al je vragen.Vraag bijvoorbeeld waarom ze juist voor die school en opleiding hebben gekozen of wat de verhouding is tussen theorie en praktijk. Je mag ze best het hemd van het lijf vragen, daar staan de studenten namelijk voor. Zij weten namelijk precies hoe het is om deze expeditie te ondergaan.

Studiecoaches
Leerlingen die sterk twijfelen tussen een aantal opleidingen of nog wat vragen hebben over de studie die zij voor ogen hebben, kunnen op de beurs terecht bij de studiecoaches. Vanuit de basis die de leerling zelf al heeft gelegd, gaan zij met elkaar in gesprek. De leerling staat centraal, maar ouders zijn ook welkom om hierbij aan te sluiten. De persoonlijke coaches zijn beide dagen aanwezig en helpen leerlingen tijdens dit ‘speedcoachgesprek’ van circa 15 minuten een stapje verder richting de juiste studiekeuze.

Meer informatie over Studiekeuze beurs West

Eerstvolgende evenementen