< Terug naar het overzicht
Koningshof Veldhoven
29.09.2023 | 09:00 - 30.09.2023 | 16:00

Onderwijsbeurs Zuid 2023

Ga mee op 'Expeditie Studiekeuze'

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Onderwijsbeurs Zuid! Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september staat het Koningshof in Veldhoven volledig in het teken van Expeditie Studiekeuze. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement van Zuid-Nederland inspiratie op voor de toekomst.Op Onderwijsbeurs Zuid vind je ruim 100 (onderwijs)instellingen uit binnen en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau

Onderwijsbeurs Zuid biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Themapleinen

Om jouw studiekeuze-expeditie zo overzichtelijk mogelijk te maken is de beurs per niveau opgesplitst in
verschillende hallen. Zo is er een aparte hal met mbo en een hal met hbo & wo. Daarnaast zijn er themapleinen en themastraten, zoals het Internationaal plein, het Techniekplein en de België-straat.Ben je benieuwd naar de studiemogelijkheden bij onze Zuiderburen in België? Dan ben je op de België-straat aan het juiste adres. Is België voor jou niet ver genoeg? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studie, stage en een tussenjaar in het buitenland.

Studiekeuze-sessies

Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Een goede studiekeuze start bij jezelf. Wie ben je en waar ben je goed in? Dat zijn belangrijke vragen om te stellen. Tijdens Onderwijsbeurs Zuid kan je hier hulp bij krijgen. Ga bijvoorbeeld eens naar de Sterke Punten Training en ontdek je kwaliteiten.

Of bezoek andere studiekeuze-sessies met onderwerpen als: studeren in het hoger onderwijs, tussenjaar, het studiekeuze-proces en een buitenlandavontuur. De sessies vinden beide dagen plaats in zaal 1. Ook super interessant voor je ouders.

Interessegebied voorlichting

Wat je leuk vindt, daar ben je vaak goed in, al is het soms best moeilijk om dat over jezelf te zeggen. Daarom kun je op de beurs verschillende Interessegebied Voorlichtingen volgen op hbo en wo niveau. Hier leer je meer over wat je kunt studeren als je bijvoorbeeld economie of techniek leuk vindt.

Op de beurs zijn gidsen aanwezig die je wegwijs maken in het oerwoud aan studierichtingen.
(Oud)-studenten van verschillende universiteiten en hogescholen vertellen in sessies van max. 30 minuten wat studeren binnen een bepaald interessegebied precies inhoudt.

Meer informatie

Eerstvolgende evenementen