< Terug naar het overzicht
Koningshof Veldhoven
30.09.2022 | 09:00 - 01.10.2022 | 17:00

Onderwijsbeurs Zuid

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Onderwijsbeurs Zuid! Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober staat het Koningshof in Veldhoven volledig in het teken van Expeditie Studiekeuze. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst. Op Onderwijsbeurs Zuid vind je ruim 90 (onderwijs)instellingen uit binnen en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Onderwijsbeurs Zuid biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Themaplein
Om jouw studiekeuze-expeditie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal themapleinen, zoals het Universiteiten-plein, het Techniek-plein, België-plein en het Internationaal-plein.Al eens gedacht aan studeren bij onze buren in België of benieuwd naar de mogelijkheden? Breng dan een bezoek aan het Belgiëplein.Is België voor jou niet ver genoeg? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studies, stages en een tussenjaar in het buitenland.

Interessegebieden
Welke studierichting kies jij? Ben jij er al uit? Of twijfel je nog tussen bepaalde richtingen? Misschien ligt een economische studie je wel, maar wil je ook meer weten over Taal, Cultuur & Communicatie.
Sluit je profielkeuze perfect aan bij de richting Techniek of Natuur & Gezondheid? Heb je al eens gedacht aan de studierichting Mens & Maatschappij?

Geen zorgen, er zijn genoeg gidsen op de beurs die je wegwijs maken in het oerwoud aan studierichtingen. (Oud)-studenten van verschillende universiteiten, hogescholen en mbo's vertellen in sessies van 30 minuten wat studeren binnen zo'n interessegebied nu precies inhoudt.

Studiekeuze-sessies
Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Het is daarom goed om eerst jezelf eens wat beter te leren kennen voordat je een keuze gaat maken. Bezoek daarom de Sterke Punten Training en andere interessante studiekeuze-sessies en raak geïnspireerd. De sessies vinden beide dagen doorlopend plaats in zaal 1. Het bijwonen van deze inspirerende sessies is gratis! Ook voor je ouders/begeleiders vinden er informatieve sessies plaats.

Meer informatie over Onderwijsbeurs Zuid

Eerstvolgende evenementen