< Terug naar het overzicht
IJsselhallen Zwolle
06.10.2023 | 09:00 - 07.10.2023 | 16:00

Onderwijsbeurs Noordoost 2023

Ga mee op 'Expeditie Studiekeuze'

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Onderwijsbeurs Noordoost! Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober staan de IJsselhallen in Zwolle volledig in het teken van Expeditie Studiekeuze. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.

Op Onderwijsbeurs Noordoost vind je ruim 90 (onderwijs)instellingen uit binnen en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau

Onderwijsbeurs Noordoost biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Themapleinen

Om jouw studiekeuze-expeditie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal themapleinen en themastraten, zoals de Universiteiten-straat, het Techniekplein en het Internationaal Plein.

Al eens gedacht aan studeren in het buitenland en benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studies, stages en taalreizen in het buitenland.

Studiekeuze-sessies

Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Een goede studiekeuze start bij jezelf. Wie ben je en waar ben je goed in? Dat zijn belangrijke vragen om te stellen. Op Onderwijsbeurs Noordoost kan je hier hulp bij krijgen. Ga bijvoorbeeld eens naar de Sterke Punten Training en ontdek je kwaliteiten.

Of bezoek andere studiekeuze-sessies met onderwerpen als: studeren in het hoger onderwijs, tussenjaar, het studiekeuze-proces en een buitenlandavontuur. De sessies vinden beide dagen plaats in zaal 1. Ook super interessant voor je ouders.

Interessegebied voorlichting

Wat je leuk vindt, daar ben je vaak goed in, al is het soms best moeilijk om dat over jezelf te zeggen. Daarom kun je op de beurs verschillende Interessegebied Voorlichtingen volgen op mbo,hbo en wo niveau. Hier leer je meer over wat je kunt studeren als je bijvoorbeeld economie of techniek leuk vindt.

Op de beurs zijn gidsen aanwezig die je wegwijs maken in het oerwoud aan studierichtingen. (Oud)-studenten en voorlichters van verschillende universiteiten, hogescholen en mbo's vertellen in sessies van max. 30 minuten wat studeren binnen een bepaald interessegebied precies inhoudt.

Meer informatie

Eerstvolgende evenementen