< Terug naar het overzicht
Ijsselhallen, Zwolle
07.10.2022 | 09:00 - 08.10.2022 | 17:00

Onderwijsbeus Noordoost

Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Onderwijsbeurs Noordoost! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober staan de IJsselhallen in Zwolle volledig in het teken van Expeditie Studiekeuze. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement inspiratie op voor de toekomst.Op Onderwijsbeurs Noordoost vind je ruim 80 (onderwijs)instellingen uit binnen en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.

Onderwijsbeurs Noordoost biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Themapleinen
Om jouw studiekeuze-expeditie zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er op de beurs een aantal themapleinen, zoals het Universiteiten plein, het Techniekplein en het Internationale Plein.Al eens gedacht aan studeren in het buitenland en benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studies, stages en taalreizen in het buitenland.

Interessegebieden
Welke studierichting kies jij? Ben jij er al uit? Of twijfel je nog tussen bepaalde richtingen? Misschien ligt een economische studie je wel, maar wil je ook meer weten overTaal, Cultuur & Communicatie.
Sluit je profielkeuze perfect aan bij de richting Techniek of Natuur & Gezondheid? Heb je al eens gedacht aan de studierichting Mens & Maatschappij?

Geen zorgen, er zijn genoeg gidsen op de beurs die je wegwijs maken in het oerwoud aan studierichtingen. (Oud)-studenten van verschillende universiteiten, hogescholen en mbo's vertellen in sessies van 30 minuten wat studeren binnen zo'n interessegebied nu precies inhoudt.

Studiekeuze-sessies
Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Het is daarom goed om eerst jezelf eens wat beter te leren kennen voordat je een keuze gaat maken. Bezoek daarom de Sterke Punten Training en andere interessante studiekeuze-sessies en raak geïnspireerd. De sessies vinden beide dagen doorlopend plaats. Het bijwonen van deze inspirerende sessies is gratis! Ook voor je ouders/begeleiders zijn er informatieve sessies.

Meer informatie over Onderwijsbeurs Noordoost

Eerstvolgende evenementen