< Terug naar het overzicht
Overig
Rotterdam
03.09.2021 | 09:00 - 17.09.2021 | 17:00

Museumsessies – Op excursie naar een museum in Rotterdam

In samenwerking met diverse musea zijn er bijzondere programma’s opgezet. De onderstaande musea doen mee: Maritiem Museum Rotterdam, Mariniersmuseum, Belasting & Douane Museum en het Wereldmuseum Rotterdam

De Wereldhavendagen organiseert voor scholieren van 3 t/m 17 sept museumsessies.

Bij ieder museum staat tijdens het aangeboden programma de haven van Rotterdam centraal. Op een afgesproken tijdstip en datum breng je een bezoek aan één van de deelnemende musea. Een rondleiding door het museum wordt gecombineerd met doe-activiteiten waardoor er op een speelse manier les wordt gegeven.

Maritiem Museum Rotterdam

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum in Rotterdam is de plek waar je het stoerste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht leert kennen. De mariniers zijn onze zeesoldaten, die sinds 1665 vechten op de grens van land en water. Bijzondere verhalen en beeldmateriaal van over de hele wereld geven een persoonlijke inkijk in het dagelijks leven van de mariniers, terwijl zij zich inzetten voor vrede en veiligheid. In het museum ervaar je zelf hoe het is om voor even marinier te zijn. Daag jezelf uit op de hindernisbaan, speel de mitrailleurgame Vuur! of voel hoe zwaar het is om de rugzak van een marinier te dragen.

Belasting & Douane museum

Het Belasting & Douane Museum is een museum rond een thema van historisch en maatschappelijk belang en geeft mensen inzicht in waarom we belasting betalen. Het museum biedt voor jong en oud een ontdekkingsreis door de geschiedenis van belastingen in Nederland en de wereld van de Douane. Het museum is zelfstandig te bezoeken maar er is ook een mogelijkheid om een gratis speurtocht te doen. De speurtocht leidt langs wonderlijke objecten, smokkelwaar en kunstwerken uit de vaste collectie van het museum. Voor de jongste bezoekers is er een speelruimte waar je als echte douanier koffers kunt scannen en kunt varen met een douaneboot.

Wereldmuseum Rotterdam

Het Wereldmuseum Rotterdam is een museum over culturen in het heden en het verleden. Het is de voortzetting van het Museum voor Land- en Volkenkunde en bevindt zich op de hoek van de Veerhaven en Willemskade. Het toont etnografische objecten van verschillende culturen in Azië, (waaronder ook islamitisch erfgoed), Oceanië, Afrika, Amerika. Sinds 4 september 2020 is met de opening van de tentoonstelling Remix Rotterdam en Kruispunt Rotterdam de vernieuwing compleet. Met de verbouwing van het Wereldmuseum en de nieuwe tentoonstellingsopzet heeft de stad zijn wereldse museum weer helemaal terug; een modern museum voor en door Rotterdam met zijn rijkdom aan culturen.Let op! Dit programma is op een externe locatie. Hierdoor is het programma onder voorbehoud en alleen mogelijk wanneer de Covid-19 maatregelen het toelaten.
Meer informatie

Eerstvolgende evenementen