< Terug naar het overzicht
11.11.2022 | 08:00 - 11.11.2022 | 12:00

Maritime Week: Gastlessen door Maritieme Jongerenambassadeur

Op de vrijdag in de Maritime Week geeft Cor; één van onze Maritieme Jongerenambassadeurs, 4 maritieme gastlessen op Montessorischool Capelle.

De gastles gaat gegeven worden voor 4 klassen van groep 7/8 in de ochtend op 11 november. Cor gaat zijn gastles geven over de gehele maritieme sector en over de zeevaart. Cor heeft zijn MBO opleiding
Maritiem Officier aan het NOVA College een paar maanden terug afgerond en is dit schooljaar begonnen aan de opleiding HBO Maritiem Officier aan de Hogeschool van Amsterdam. Buiten zijn ervaring als waterscout, heeft hij ervaring op zee door zijn stages. Daarom is Cor meer dan geschikt om gastlessen te geven over de sector.

Educatie en voorlichting zijn belangrijke onderdelen binnen de jongeren communicatie van NML. Dit doen wij online via onze website en via social media. Maar ook offline door middel van het geven van gastlessen. We kiezen voor een jonge doelgroep omdat de keuze voor een middelbare school op die leeftijd gemaakt moet worden. En de soort middelbare school heeft invloed op de studiekeuze die de scholieren in hun latere school loopbaan maken. Het is dus van belang dat rond de 10-12 jaar de scholieren enthousiast worden gemaakt voor de maritieme sector en de verscheidenheid aan opleidingen en beroepen die de sector te bieden heeft. We kiezen hier een Maritieme Jongerenambassadeur voor omdat hij qua leeftijd niet een te grote kloof heeft met de scholieren en omdat hij vanuit zijn eigen ervaring en enthousiasme daardoor de scholieren beter kan enthousiasmeren.

Eerstvolgende evenementen