< Terug naar het overzicht
Zwijndrecht
13.09.2024 - 15.09.2024

Kom naar de binnenvaartdagen in Zwijndrecht!

In het kloppend hart van de binnenvaart vindt op 13, 14 en 15 september de derde editie plaats van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht. Het evenement is opgezet als een groot podium voor de binnenvaart, waar scholieren, studenten en belangstellenden de sector kunnen ontdekken. Educatie en informatie gaan in het bruisende programma hand in hand met entertainment.

Want natuurlijk staat ook het grote podium er weer, waarop drie dagen lang artiesten en bands optreden en lopen er over het hele festival straatartiesten, muzikanten en koren rond die het publiek vermaken. Bezoekers kunnen uiteraard ook het water op, om schepen te bekijken of rondvaarten in Zwijndrecht en door de Drechtsteden te maken. ,,Bij het Crescent is ditmaal ook een braderie’’, kondigt Piet de Bruin aan namens de organisatie. ,,Daarmee bieden de Binnenvaartdagen nóg meer voor ieder wat wils. Dagjesmensen, kinderen, zakelijk publiek: voor iedereen is er veel te beleven.’’

Promotie binnenvaart
Bovenal is het evenement bedoeld ter promotie van de binnenvaart. Naast entertainment draait het tijdens dit lange weekend in Zwijndrecht om educatie, werkgelegenheid en innovatie. Grote, aansprekende werkgevers uit de sector presenteren zich aan jongeren en mogelijke potentiële werknemers. Zij laten hun technische (veelal duurzame) innovaties zien en geven tekst en uitleg over wat het werken in de binnenvaart zo boeiend en aantrekkelijk maakt.

Tijdens de Binnenvaartdagen hebben bedrijven de kans om zich te tonen aan mensen die niet of minder bekend zijn met de binnenvaart: aan geïnteresseerden, aan werkzoekenden en aan scholieren en studenten. Alle scholen uit de Drechtsteden en verschillende andere opleidingen (van primair tot mbo-onderwijs) zijn uitgenodigd om de Binnenvaartdagen te bezoeken op vrijdag 13 september. De leerlingen nemen er een kijkje aan boord van schepen en bij bedrijven die zich presenteren op de kade en zo wordt wellicht het zaadje geplant voor een mooie maritieme carrière.

Bekijk ook de website

Eerstvolgende evenementen