< Terug naar het overzicht
Maasvlakte 2
09.09.2023 | 14:00 - 09.09.2023 | 16:00

Energietransitie | lezing waterstof & rondrit | Futureland

Om de Rotterdamse haven toekomstbestendig te maken, moeten we op een andere manier met onze grondstoffen omgaan. Ontdek op zaterdag 9 september alles over waterstofactiviteiten in de haven.

Havenbedrijf Rotterdam werkt samen met partners aan de komst van een grootschalig waterstofnetwerk door en voor het havengebied. Rotterdam wordt daarmee ook een internationaal knooppunt voor de productie, import, toepassing en doorvoer van waterstof richting andere landen in Noordwest-Europa.

Lezing over waterstof
Wat is waterstof precies, waar komt het vandaan en wat kun je ermee? Onder andere deze vragen beantwoordt Randolf Weterings, programmamanager elektrificatie en waterstof van Havenbedrijf Rotterdam, in zijn lezing. Ook vertelt hij alles over waterstof en hoe de Rotterdamse haven werkt aan een duurzame haven.

Rondrit
Met je eigen ogen aanschouwen hoe de haven verandert? Stap na de lezing aan boord van de FutureLand Express voor een rondrit langs de (toekomstige) locaties van waterstofprojecten op Maasvlakte 2. Tijdens de rondrit kom je onder andere meer te weten over de grootste waterstoffabriek van Europa die wordt gebouwd door Shell.

Programma
14.00 – 15.00 lezing waterstof
15.30 – 16.45 rondrit FutureLand Express

Praktisch
Het bijwonen van de lezing is gratis. De rondrit met de FutureLand Express kost € 9,50 per volwassene, kinderen van 3 t/m 11 jaar: € 7,50.

Wil je liever alleen bij de lezing aanwezig zijn? Reserveer dan je (gratis) ticket alleen voor de lezing.

De rondrit vindt geen doorgang bij onvoldoende deelnemers. Bij wijzigingen of annulering word je minimaal 24 uur voor aanvang geïnformeerd.

Eerstvolgende evenementen