< Terug naar het overzicht
Nederland
12.11.2022 | 10:00 - 12.11.2022 | 15:00

Dag van de binnenvaart

12 november 2022 presenteert de binnenvaart zich aan heel Nederland. De Dag van de Binnenvaart is een initiatief van Wereld van de Binnenvaart samen met de samenwerkende binnenvaartorganisaties. Op diverse locaties verspreid over Nederland is het idee belangstellenden tussen 10.00 en 15.00 uur te verwelkomen om de binnenvaart te beleven en meer te weten te komen over de bedrijfstak: het belang voor de Nederlandse economie, het werk, de opleidingen, enzovoort.

De Dag van de Binnenvaart gaat jaarlijks plaatsvinden en moet de komende jaren doorgroeien naar een nog groter evenement. De centrale coördinatie van Dag van de Binnenvaart is in handen van Wereld van de Binnenvaart.

Waarom een landelijke Dag van de Binnenvaart?
Dag van de Binnenvaart heeft als doel op verschillende plekken in Nederland, laagdrempelig bezoekers (jong en oud) een kijkje te geven wat de binnenvaart allemaal te bieden heeft. Het gaat om beleven, meemaken en doen. Je ziet pas hoe groot bijv. een binnenvaartschip is als je er op staat of bij een werf onder een schip door kan lopen. Die beleving, daar gaat het om tijdens deze dag. Het gaat om bewust het onderbewuste te beïnvloeden en een zo een positief beeld van de binnenvaartsector mee te geven. Dit kan zijn bij iemand die iets te vervoeren heeft, een schoolverlater of een jongeren die een studiekeuze moet maken. Natuurlijk kunnen mensen ook komen om gewoon een leuke dag willen hebben met hun kinderen en/of kleinkinderen.

Omdat Dag van de Binnenvaart één dag betreft met een landelijke uitstraling war alle partijen samenwerken, is het makkelijker meer aandacht/ mediawaarde te genereren voor de binnenvaartsector.

Voor sommige activiteiten kan het zijn dat men zich vooraf moet aanmelden. Dat maken we dan bekend via de website(s), social media en de (lokale) pers. Soms is dat nodig vanuit veiligheidsoogpunt, soms is er per sessie een maximum aan het aantal mensen. Zoals bij een vaartocht of de simulators. Zo voorkomen we ook dat mensen lang moeten wachten of er teleurstellingen ontstaan omdat de activiteit vol is. Of het nu bijv. een binnenvaartschip, terminal, werf of radarpost is, ieder bedrijf wat kan bijdragen aan een positieve beeldvorming/beleving rondom de binnenvaart kan meedoen aan deze dag.

Meer informatie

Eerstvolgende evenementen